Sabiedrība
2024. gada 30. jūnijs, 23:25

FOTO, VIDEO: Žoržs Siksna ieskandina iespaidīgo regati "Gulf of Riga Regatta"

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Svētdien, 30.jūnijā, Andrejostā ar svinīgu buru jahtu parādi, pūķu mākslinieku šovu un koncertu atklāta krāšņā regate "Gulf of Riga Regatta".

Festivāla organizatori bija sagatavojuši krāšņu programmu, piedāvājot izklaides iespējas visu vecumu dalībniekiem. Sākot no plkst. 12.00 festivāla teritorijā bija pieejamas radošas izklaides ģimenēm ar bērniem, koncerts ar jauniešu pūtēju orķestra “Auseklītis”, džezfanka grupas “Very Cool People”, Jēkaba Nīmaņa un grupas “JAKOB NOIMAN FESTIVAL BAND”, kā arī latviešu estrādes leģendas Žorža Siksnas priekšnesumi.

Andrejostā atklāta iespaidīgā regate "Gulf of Riga Regatta"

Svētdien, 30.jūnijā, Andrejostā ar svinīgu buru jahtu parādi, pūķu mākslinieku šovu un koncertu atklāta krāšņā regate "Gulf of Riga Regatta".

gallery icon
155

“Riga Riverside Festival” īpašie viesi bija atzīti lielo vēja pūķu mākslinieki: Alicja un Szymon Szalsky no Polijas, Albert Trinks no Nīderlandes, Karl un Sara Longbottom no Apvienotās Karalistes, Bert Maetens no Beļģijas, kuri priecēja klātesošos ar iespaidīgu gaisa pūķu šovu. Tāpat festivāla apmeklētājiem bija iespēja izveidot arī pašiem savu gaisa pūķi izzinošā darbnīcā. Kā jau pieņemts ūdensmalas svētkos, aktivitātes bija ne tikai uz sauszemes, bet arī ūdenī – bija iespējams vērot bērnu burāšanas laivu “Optimist” paraugdemonstrējumus.

Festivāla kulminācijā bija regates “Gulf of Riga Regatta 2024” svinīgā sacensību atklāšanas parāde, kurā piedalījās ap 70 burāšanas komandas, kas veidoja neaizmirstamu ainu Daugavas ūdeņos. Par pozitīvu gaisotni pasākuma laikā rūpējās pasākuma vadītājs Artūrs Krūzkops un DJ Raitis.