foto: Rinalds Ekmanis/LETA
Ceturtdien Latvijā noslīkuši divi cilvēki
112
2024. gada 28. jūnijs, 08:58

Ceturtdien Latvijā noslīkuši divi cilvēki

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Vakar glābēji no ūdenstilpēm Latvijā izcēluši divus bojāgājušos, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Īsi pirms četriem pēcpusdienā saņemts izsaukums uz Dzintaru ielu Ventspilī, kur no ūdenstilpes izcelts bojāgājis cilvēks un nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Pustrijos pēcpusdienā ugunsdzēsēji glābēji devās uz Zilo ielu Rīgā, kur no akas izcēla bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijas amatpersonām.

Aizvadītajās divās diennaktīs ugunsdzēsēji no ūdenstilpēm izcēluši sešus bojāgājušus cilvēkus. Iestājoties karstajam laikam, cilvēki biežāk izvēlas atpūsties pie ūdens, tāpēc VUGD atgādina - dodoties peldēties, nedrīkst aizmirst par drošību.

Nedrīkst rīkoties pārdroši, lekt ūdenī nepārbaudītās vietās un censties pierādīt savas spējas aizpeldēt tālāk par citiem. Gadījumā, ja kāds pamana, ka cilvēks slīkst, nekavējoties jāzvana 112.

Tikmēr plkst.14.42 VUGD saņēma izsaukumu uz Katoļu ielu Jelgavā, kur tika evakuēta sabiedriska ēka. Notikuma vietā konstatēts, ka no ēkas evakuēti 300 cilvēki. Ēkas kompresoru telpā tika konstatēts bojājums, kas tika novērsts un VUGD palīdzība notikumā vairs nebija nepieciešama. Plkst.15.58 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega divas vieglās automašīnas, sadzīves priekšmeti, divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, siena ruļļi, koks, zaru kaudze, divos gadījumos sausā zāle un piecos gadījumos atkritumi.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 42 izsaukumus - 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 12 uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi bija maldinājumi.

Tēmas