Gada garākajā dienā pūtīs brāzmains vējš
foto: Ivars Soikāns/LETA
Vētras postījumi Daugavpilī. (2024. gada 19. jūnijs.)
Sabiedrība
2024. gada 20. jūnijā, 07:11

Gada garākajā dienā pūtīs brāzmains vējš

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Ceturtdien Latvijā rietumu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 10-15 metriem sekundē, prognozē sinoptiķi.

Gada garākajā dienā pūtīs brāzmains vējš...

Ceturtdienas rīts Latvijā ir pārsvarā saulains, vairāk mākoņu saglabājas valsts austrumu daļā, kur vietām nedaudz īslaicīgi līst, liecina meteoroloģiskā informācija.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) novērojumu stacijās lielākais nokrišņu daudzums trešdien bija 21 milimetrs Mērsragā, un daudzviet tas pārsniedza desmit milimetrus, savukārt stiprākās vēja brāzmas bija 18 metri sekundē Rēzeknē.

Gaisa temperatūra saullēktā bija +9..+13 grādi, piekrastē līdz +15 grādiem. Deviņos rītā temperatūra būs +13..+18 grādi.

Pūš lēns līdz mērens rietumu vējš.

Rīgā agrā rītā neliels mākoņu daudzums un rietumu, ziemeļrietumu vējš pūš ar ātrumu trīs metri sekundē, gaisa temperatūra +12..+14 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien saskaņā ar LVĢMC datiem bija no +15,0 grādiem Saldū līdz +24,6 grādiem Daugavpilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 19.jūnijā bija +41 grāds Grieķijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -1..-2 grādi Islandē un kalnos Norvēģijā.

Diena būs visai saulaina, nav gaidāmi nokrišņi. Maksimālā gaisa temperatūra +18..+23 grādi.

Rīgā gaidāms neliels mākoņu daudzums, bez nokrišņiem. Rietumu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 12 metriem sekundē un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +22 grādiem.

Centrāleiropā ir anticiklons, kas ietekmē laikapstākļus arī Latvijā. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1009 hektopaskāliem valsts ziemeļaustrumos līdz 1014 hektopaskāliem dienvidrietumos.

Ceturtdien plkst.23.50 būs saulgrieži un Zemes ziemeļu puslodē sāksies astronomiskā vasara. 20.jūnijs ir gada garākā diena, bet, tā kā saulgriežu brīdis gaidāms tuvu pusnaktij, 21.jūnija dienas garums būs aptuveni tāds pats.