foto: Zane Bitere/LETA
"Radisson Hotel Group" iepazīstina ar jauno viesnīcu klastera vadītāju Rīgā
Viesnīca "Radisson Blu Latvia".
Sabiedrība
2024. gada 18. jūnijs, 12:46

"Radisson Hotel Group" iepazīstina ar jauno viesnīcu klastera vadītāju Rīgā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

"Radisson Hotel Group" viesnīcu "Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel" un "Radisson Blu Elizabete Hotel" klastera ģenerāldirektora amatā iecelts Kanādas un Polijas pilsonis Daniels Baranovskis, pavēstīja viesnīcu pārstāvji.

Viesnīcu pārstāvji norāda, ka Baranovskim ir vairāk nekā 20 gadu pieredze viesmīlības un tūrisma nozarē, ieņemot vadošus amatus starptautiskās viesnīcu ķēdēs. Tostarp viņš iepriekš ir vadījis "Radisson Hotel Group" viesnīcas Viļņā un Tallinā.

Jaunieceltais ģenerāldirektors norāda, ka viens no pamatelementiem viņa vadībā būs sadarbības organizēšana ar Rīgas tūrisma un viesmīlības asociācijām un pašvaldību. "Radisson Hotel Group" ir viesnīcu grupa ar septiņiem viesnīcu zīmoliem un vairāk nekā 1400 viesnīcām visā pasaulē.

"Radisson Hotel Group" zīmolu portfelī ietilpst "Radisson Collection", "Radisson Blu, Radisson", "Radisson RED", "Park Plaza", "Radisson" un "Radisson Country Inn & Suites". "Radisson Hotel Group" un viesnīcās, kas ir licencētas darboties tās sistēmās, strādā vairāk nekā 95 000 darbinieku.

Jau vēstīts, ka "Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel" pārvaldītājs SIA "Viesnīca "Latvija"" pērn strādāja ar 22,86 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 32,7% vairāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmuma peļņa pieauga 2,5 reizes un bija 2,567 miljoni eiro. Uzņēmums reģistrēts 1991.gada decembrī, un tā pamatkapitāls ir 10 miljoni eiro.

Savukārt viesnīcas "Radisson Blu Elizabete Hotel" pārvaldītāja SIA "Elizabetes centrs" pagājušajā gadā strādāja ar 6,672 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 37,2% vairāk nekā 2022.gadā, kamēr kompānijas peļņa pieauga 2,2 reizes un sasniedza 97 929 eiro. Uzņēmums reģistrēts 1997.gadā, un tā pamatkapitāls ir 9,386 miljoni eiro.