foto: Shutterstock
Latvijas Nacionālais mākslas muzejs piedāvā jogas rītus
Sabiedrība
2024. gada 16. jūnijs, 10:09

Latvijas Nacionālais mākslas muzejs piedāvā jogas rītus

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Starptautiskajā jogas dienā, ko visā pasaulē atzīmē 21. jūnijā, Latvijas Nacionālais mākslas muzejs (LNMM) un jogas studija "Yoga Space" ar īpašu svētku nodarbību plkst.9 iepazīstinās ar jaunu iniciatīvu - jogas rītiem muzejā, informēja Nataļja Sujunšalijeva.

LNMM reizi nedēļā - ceturtdienās - aicinās interesentus uz rīta jogu slēgtā muzejā, lai iedvesmojošā gaisotnē iesāktu dienu ar produktīvu un pozitīvu noskaņu, gan attīstot savas fiziskās spējas, ķermeņa spēku un lokanību, gan rodot harmoniju rāmā un atbalstošā vidē. Jaunais projekts turpina LNMM sākto sarunu par mākslas muzeja nozīmi sabiedrības kolektīvās un individuālās labizjūtas veicināšanā.

Nodarbības vadīs sertificēti jogas studijas "Yoga Space" pasniedzēji, dalībai tajās nav nepieciešama iepriekšēja fiziskā sagatavotība vai priekšzināšanas. Katra sesija sāksies ar īsu noskaņošanos nodarbībai, turpinot ar vidējas intensitātes vingrinājumiem, bet noslēgumā piedāvās relaksāciju un meditāciju. Dalībnieki aicināti ņemt līdzi savus jogas paklājiņus un ūdens pudeles.

Nodarbību norises laiks vasaras periodā būs ceturtdienās no plkst.9 līdz 10. Interesenti aicināti ierasties no plkst.8.45 līdz 8.55. 21. jūnijā maksa par nodarbību būs 10 eiro, savukārt vēlāk - 19 eiro.

Līdzekļi tiks ziedoti LNMM izglītības programmai "Nāc muzejā!", kas veidota ar mērķi veicināt iekļaujošas sabiedrības attīstību, rosināt empātiju, sapratni un sadarbību. Programmas ietvaros vispārējo un speciālo izglītības iestāžu skolēni gūst mākslas un kultūras pieredzi, kā arī iespēju iepazīt un labāk izprast savus vienaudžus.