1dienas
19stundas
37minūtes
05sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Sievietei nepārdod autobusā biļeti ar atlaidi, lai arī viņai tā pienākas
foto: LETA
Vai šoferi paši nepārzina noteikumus?
Sabiedrība

Sievietei nepārdod autobusā biļeti ar atlaidi, lai arī viņai tā pienākas

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Sociālās platformas “X” lietotāja Līga pauž sašutumu par to, ka viņa autobusā nevar iegādāties biļeti ne par samazinātu cenu, ne par pilnu.

Sievietei nepārdod autobusā biļeti ar atlaidi, lai...

"Man nepārdeva biļeti autobusā, jo man ir 3+ karte. Viņi vairs tādas nedrīkst ņemt vērā, un nedrīkstot man arī par pilnu cenu tirgot, jo zina, ka man 3+ karte. Arī ar invaliditātes apliecību neviens vairs nepārvadājot bez maksas - ne LAP, ne LuxExpress. Kas notiek?" vietnē “X” raksta Līga.

Tā, piemēram, Līga skaidro, ka LuxExpress elektroniski nekur neparādās iespēja nopirkt ar invaliditātes apliecību: “Šoferis teica, ka pagaidām ļaujot braukt, bet nezina, cik ilgi tas būs spēkā.”

Uz to Līga no citiem “X” lietotājiem saņem atbildes, ka atsevišķos reisos nevar braukt par samazinātu cenu.

“X” lietotāja Sabīne gan norāda, ka viņai šādu problēmu nav: “Šovakar braucu ar LAP komercreisu, pie šofera saņēmu bezmaksas biļeti (inv. atl.) un info, ka autobusā (diemžēl ne kasē un internetā) joprojām spēkā visas atlaides - arī Lux nodrošinātajos reisos. Jūsu gadījums izklausās vai nu pēc šofera muļķības vai augstprātīgas savas “varas” izmantošanas (neminētu šādu variantu, ja nebūtu vairāk nekā 30 gadu ilgas braukšanas pieredzes, kas atklājusi, ka arī tādi busa vadītāji diemžēl ir). Jūsu stāstā viss šokējošākā ir “nespēja” tirgot biļetes par pilnu cenu, t.i., atstāšana aiz durvīm. “

Uldis min variantu, ka “iespējams, šoferi Ķekava - Rīga reisos pa daudz invalīdu biļetes izsituši veseliem pasažieriem. Tagad no invalīdiem starpība jāpiedzen.”

Autotransporta direkcija gan vieš skaidrību, ka “pasažieri, kuriem pienākas braukšanas maksas atvieglojumi, joprojām var saņemt šo pakalpojumu, braucot reģionālās nozīmes maršrutos, tajā skaitā arī komercmaršrutos.”

Tāpat tiek norādīts, ka šobrīd notiek diskusijas par grozījumiem Sabiedriskā transporta pakalpojuma likumā par veidu kā tiek kompensēti izdevumi par braukšanas maksas atvieglojumus saņemošajiem pasažieriem (starp pārvadātāju un valsti). 

Autotransporta direkcija sola sazināties ar pārvadātāju un arī citiem, kas veic komercpārvadājumus, atgādinot par esošo kārtību pakalpojumu nodrošināšanā visām pasažieru grupām.