foto: Ekrānuzņēmums
Ugunsgrēkā Kazdangā izdzisusi atpūtas kompleksa "Lauku kūrorts" saimnieka dzīvība
Jānis Rudzroga.
112
2024. gada 7. jūnijs, 12:24

Ugunsgrēkā Kazdangā izdzisusi atpūtas kompleksa "Lauku kūrorts" saimnieka dzīvība

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Aizvadītajā nedēļā Kazdangas pagastā dega terases dēļi, un minētajā negadījumā cieta divi cilvēki. Lai gan sākotnēji izsaukums šķita ikdienišķs, zem tā izrādās, slēpās traģēdija - ugunsnelaimē izdzisa atpūtas kompleksa “Lauku kūrorts” vadītāja Jāņa Rudzroga dzīvība, vēsta liepajniekiem.lv.

Pagājušajā piektdienā pulksten 19.19 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Dienvidkurzemes novada Kazdangas pagastu, kur kempinga mājiņā dega terases dēļi viena kvadrātmetra platībā.

“Vīrietis no gūtajām traumām pēc vairākām medicīnas iestādē pavadītām dienām diemžēl zaudēja dzīvību, bet sieviete turpina ārstēties. Valsts policijas (VP) rīcībā esošā sākotnējā informācija neliecina par to, ka būtu veikta ļaunprātīga dedzināšana,” informēja likumsargu pārstāve Rūta Strautniece.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess un tiek skaidroti notikušā apstākļi.

Vīrieša veselības stāvoklis bijis tik smags, ka NMPD mediķi cietušos uz Liepājas Reģionālo slimnīcu nemaz neveda, pa tiešo viņus nogādājot Valsts Apdegumu centrā.

Liepajniekiem.lv vēsta, ka neoficiāla informācija liecina, ka esot noticis sprādziens, iespējams, gāzes balona, un sekojoša aizdegšanās.

Atpūtas kompleksa “Lauku kūrorts” “Facebook” lapā ievietota sēra vēsts: “Mūsu Jānis, “Lauku kūrorta” izsapņotājs, radītājs un dvēsele ir devies kosmiskā ceļojumā uz citu galaktiku. Ir neizsakāmi skumji un sāpīgi, un ir sajūta, ka ir notikusi liela, nenovēršama netaisnība. Taču visi kas kaut nedaudz pazina mūsu sirsnīgo un dzīvespriecīgo Jāni, labi zina, ka viņš ar visām četrām bija par mirkļa baudīšanu un dzīves svinēšanu, tāpēc labākais veids, kā viņu pieminēt, – braukt pie mums ciemos un novērtēt pasauli, kuru viņš uzbūvējis savām rokām. Šeit viss notiks, jo tā tam jābūt un tā būtu vēlējies Jānis!”