foto: Facebook/ Tukuma novada pašvaldība
Drīz būs skatāms "Tinderam" pielīdzinātais lieluzvedums "Precību tirgus atkal Tukumā"
No No18. līdz 21. jūlijam Tukumā varēs piedalīties aktivitātēs un kopīgi veidot novada stāstu.
Novadu ziņas
2024. gada 15. maijs, 05:32

Drīz būs skatāms "Tinderam" pielīdzinātais lieluzvedums "Precību tirgus atkal Tukumā"

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

No 18. līdz 21. jūlijam Tukumā varēs piedalīties aktivitātēs un kopīgi veidot novada stāstu. Svētku kulminācija šogad lieluzvedums "Precību tirgus atkal Tukumā", kas notiks 20. jūlijā plkst. 22 Durbes estrādē.

Pagājušā gadsimta 20. un 30. gados Tukumā viens no galvenajiem gada notikumiem bija tirgus, kur svarīgāka bija nevis tirgošanās, bet gan otras pusītes izraudzīšanās, lai vēlāk varētu svinēt kāzas. Jau otro reizi Tukumā par godu šim pasākumam tiek rīkots lieluzvedums, kurā tiks apspēlēts šis vēsturiskais notikums. Lieluzvedumā satiksies visi novada kori un deju kolektīvi, daiļamatnieki, aktieri, kopā pulcējot ap 2000 dalībnieku.

Šogad lieluzvedumu režisors ir Reinis Suhanovs. Izrādei iedvesmu ņēmis no veciem “Atpūta” žurnāliem, “ kuros bija reportāžas no 20.-30. gadiem par to, kā cilvēks, kurš ir bijis ieradies tirgū, piedzīvojis gan mīlestību, gan kaušanos, gan tirgošanos, gan visu ko,” saka režisors.

Lieluzvedumā tiks iesaistīti maksimāli daudzi vietējie amatiermākslas kolektīvi, un tiek sastādīts īpaši pielāgots repertuārs. 

Stāsts būs par pāri, kas tajā brīdī vēl nav pāris, dalās režisors. Viņi ierodas Tukuma precību tirgū cerībā atrast sev otro pusīti un kopā doties prom no tirgus. Šāda veida tirgu Suhanovs pielīdzina mūsdienu iepazīšanas lietotnei “Tinder”, ziņu kanālam, nakts klubam un koncertam.

Suhanovs saka, Tukuma “Precību tirgu”  ir būtiski zināt un piedzīvot. Tā ir pagātnes izprašana un noteikti ir viens no identitātes veidotājiem vai elementiem.