Ceptuves īpašnieks: Latvijā samazinās rudzu maizes patēriņš
foto: Evija Trifanova/LETA
Sabiedrība

Ceptuves īpašnieks: Latvijā samazinās rudzu maizes patēriņš

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Pēdējo desmit gadu laikā tradicionālās pilngraudu maizes patēriņš valstī ir samazinājies. Maizniekiem nākas lauzīt galvu par jauniem pircēju piesaistīšanas veidiem, Latvijas Radio 4 pastāstīja maizes ceptuves "Grauda spēks" īpašnieks Raimonds Biedrītis.

Ceptuves īpašnieks: Latvijā samazinās rudzu maizes...

Kā novēroja Biedrītis, pircēji pavasarī patērē mazāk rudzu maizes. Šodien maizniekiem nākas rūpēties par jaunām receptēm un jaunām pasniegšanas formām, lai nezaudētu patērētāju.

"Jā, ir vērojama tendence samazināties rudzu maizes patēriņam. Esam izstrādājuši vēl vienu produktu, kas ir savdabīga alternatīva klasiskajai rudzu maizei – apmēram kā kēksiņi, un tie labi iet. Te ir jautājums, kā šo rudzu maizi piedāvāt citā formā, cilvēkiem ērtāk.

Labs partneris mums ir Limbažu "Lielezers", kur visu laiku tiek domāts par kaut ko jaunu un inovatīvu - jo nedrīkst vairs sēdēt uz vecām receptēm, jāiet kopsolī ar laiku un jāpiedāvā patērētājam kaut kas ērts un vienkāršs, viņam saprotams," sacīja Biedrītis.