foto: Ieva Čīka/LETA
Olainē aktīvi cīnās ar atkritumiem
Sadzīves atkritumu tvertnes.
Novadu ziņas
2024. gada 8. maijs, 16:08

Olainē aktīvi cīnās ar atkritumiem

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Olainē patlaban notiek atkritumu apsaimniekošanas uzlabošanas procesi.

Olaines novada pašvaldības policija turpina apsekot dārzkopības sabiedrību teritorijas un pārbaudīt, vai nekustamo īpašumu īpašniekiem ir noslēgti atkritumu apsaimniekošanas līgumi, kā to paredz noteikumi par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu novadā.

Visi iedzīvotāji ir aicināti slēgt līgumu ar atkritumu apsaimniekotāju - AS “Olaines ūdens un siltums” pirms tiek uzsākts administratīvais pārkāpuma process un piemērota soda nauda. Par likuma neievērošanu fiziskai personai var piemērot līdz 350 eiro. 

Kā arī, lai ieviestu kārtību atkritumu izmešanā un šķirošanā, no šā gada jūnija Olainē un Baložos AS “Olaines ūdens un siltums” sadzīves atkritumu konteineru nojumes aprīkos ar koda atslēgām.

Kādus uzlabojumus paredz jaunā kārtība?

  • pārtraukt privātmāju, vasarnīcu iedzīvotāju un citu atkritumu pievedēju atkritumu izmešanu konteineros pie daudzdzīvokļu mājām (par ko maksā tikai daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji);

  • novērst antisanitārus apstākļus atkritumu izmešanas vietās;
  • veidot godīgāku maksas aprēķināšanu par atkritumu apsaimniekošanu.

Katrs atkritumu laukums būs piesaistīts konkrētām daudzdzīvokļu mājām. Par katrai mājai piesaistīto laukumu informēs Olaines novada pašvaldība, bet par laukuma kodu “Olaines ūdens un siltums” iedzīvotājus informēs īsi pirms kodu uzstādīšanas.

Tēmas