Valsts prezidenta vizīte Daugavpilī

Pirmdien, 15. aprīlī, Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs darba vizītē apmeklēja Daugavpils valstspilsētu, kur viņu laipni uzņēma vietējie iedzīvotāji, pašvaldības deputāti, ...

gallery icon
Novadu ziņas
2024. gada 19. aprīlis, 15:38

Atklāts, ka prezidenta Rinkēviča senči nāk no Latgales

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča vectēvs Antons Rinkēvičs dzimis 1895. gadā Lielo Mukānu sādžā, kuras iedzīvotāji piederējuši Līksnas katoļu draudzei, par ciltskoku pētnieka Kristiāna Jakubovska atklājumu ziņo Augšdaugavas novada pašvaldība.

Vēsturiskajos avotos minēts - 1895. gada 25. novembrī dzimis un kristīts Antons Rinkēvičs, Jāņa un Dorotas (dzimušās Šalkovskas) dēls. Antons ģimenē bija dzimis kā piektais no sešiem bērniem.

foto: Augšdaugavas novada pašvaldība
Ieraksts par Antonu Rinkēviču

Kā noskaidrojis ciltskoku pētnieks, Jānis un Dorota laulāti 1885. gada 6. janvārī Līksnas katoļu draudzē. Zemnieks Jānis laulību brīdī bija 28 gadus vecs, Dorota Šalkovska 18 gadus veca. Līgavaiņa vecāku vārdi bija Augusts un Marianna Rinkeviči, bet līgavas vecāki bijuši Francišks un Mora Šalkovski.

Jānis ģimenē dzimis kā trešais bērns no pieciem. Viņa tēvs Augusts dzimis 1816. gadā, bet māte Marianna (dzimusi Azarovska) dzimusi 1824. gadā. Senākā atrastā paaudze ir Augusta vecāki - Juris un Ieva Rinkēviči, kuri ir Valsts prezidenta vecvecvecvecāki. 

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs un lolojumdzīvnieki

Latvijas prezidentam Edgaram Rinkēvičam ir izteikts dzīvnieku mīļotājs un savu īpašu attieksmi viņš izrāda ne tikai pret mājas mīluļiem suņukiem ...

gallery icon