Sniegotais 2024. gada 19. aprīlis

Piektdien,19. aprīlī, daudzu iedzīvotāju mazdārziņus klāj neliela sniega kārta. Rītā gaisa temperatūra Latvijā ir -2..+3 grādi, bet aukstākais laiks valda ...

gallery icon
Sabiedrība
2024. gada 19. aprīlis, 11:24

"Priecīgus Ziemassvētkus!" Iedzīvotājus pārsteidz 19. aprīļa sniegotais rīts

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Kamēr iedzīvotāji nepacietīgi gaida pavasara iestāšanos, laikapstākļiem ir citi plāni -daudzus iedzīvotājos 19. aprīlis pārsteidza ar baltu sniega kārtu, kas sedza atplaukušos pavasara ziedus.

Piektdiena Latvijā iesākās ar vēsumiņu - rītā gaisa temperatūra Latvijā svārstījās ap -2..+3 grādiem, bet Latgalē un Vidzemē pat tika sagaidīts sniegs. Arī nākamās nedēļas laika prognoze nav iepriecinoša - sinoptiķi vēsta, ka 22. un 23.aprīlī Latvijā sagaidāms liels daudzums nokrišņu un iespējams pat putenis.

Arī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs dalījies savās sajūtās par laika apstākļu jaunumiem.

"Tiešām Ziemassvētki! Cerams augi izturēs," 19. aprīļa rītu Ludzā sociālajā tīklā "Facebook" komentē Rita.

"Kādi Ziemassvētki? Normāls aprīlis," par apsnigušajām narcisēm vēsta Inese.

Arī vairāki iedzīvotāji Krāslavā, Ludzā, Vērgalē un pat Liepājas pusē norāda, ka 19. aprīlī saskārušies ar to pašu. Šķiet, ka ziema tiešām vēl nav gatava atkāpties, jo sinoptiķi vēsta, ka nākamās nedēļas trešdienā gaisa temperatūra Kurzemē varētu nokristies līdz pat -5 grādiem.

Tomēr, pēc aukstuma pārciešanas nākamās nedēļas pirmajā pusē iedzīvotāji tiks lutināti ar saulainu laiku, un nedēļas otrajā pusē vietām Latvijā gaidāmi pat +17 grādi.