Apbalvos skatlogu, ēku fasāžu un priekšlaukumu noformējuma konkursa uzvarētājus
Runā Rīga

Apbalvos skatlogu, ēku fasāžu un priekšlaukumu noformējuma konkursa uzvarētājus

Jauns.lv

Ceturtdien, 12. februārī, plkst. 16.00 Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā „Mazā ģilde” (Amatu ielā 3/5) tiks apbalvoti skatlogu, ēku fasāžu un priekšlaukumu noformējuma konkursa „Ziemassvētki 2014” uzvarētāji. Konkursa dalībniekus sveiks Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane, Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs un rajonu izpilddirektori: Dmitrijs Pavlovs, Sergejs Hristoļubovs un Valērijs Koķis.

Apbalvos skatlogu, ēku fasāžu un priekšlaukumu nof...

Konkurss tika rīkots, lai atbalstītu radošas un oriģinālas izpausmes pilsētvidē un veicinātu Ziemassvētku laikam atbilstoša noformējuma radīšanu Rīgā, ieinteresētu un motivētu ēku un citu objektu īpašniekus, valdītājus un apsaimniekotājus radīt svētku noskaņu pilsētā. Vienlaicīgi konkursu organizēja arī, lai turpinātu atbalstīt leģendu – Rīga kā pirmās izrotātās Ziemassvētku egles galvaspilsēta. Konkursa darbus varēja pieteikt divos tematos. Viens no tiem bija „Ziemassvētki”, kura ietvaros tika vērtēts tradicionālo gadskārtu svētku noformējums, bet otrs - „Citāda egle”, kurā uzmanība tika pievērsta oriģināliem, radošiem, jauniem un neparastiem vizuālajiem risinājumiem, kas papildināja vides objektu festivālu „Ziemassvētku egļu ceļš”.

Konkurss tika rīkotas divās kārtas. Vispirms pieteiktos objektus katrā rajonā izvērtēja izpilddirekciju apakškomisijas. Pēc tam labākie darbi tika izvirzīti vērtēšanai Rīgas domes konkursa vērtēšanas komisijā. Konkursa uzvarētāji saņems Rīgas domes Atzinības rakstus un naudas balvas.

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus laipni aicinām apmeklēt skatlogu, ēku fasāžu un priekšlaukumu noformējuma konkursa „Ziemassvētki 2014” uzvarētāju apbalvošanas pasākumu !

Karlīna Timofejeva / Foto: Edijs Pālens, LETA