foto: Smiltenes novada pašvaldība
Virinātājs Vaivaru mežā, vanadaļi posta Raunu un Siguldas vicemērs uz stāvradža: kriminālā province
Raunas centrā vandaļi papostījuši uz izmētājuši dekoratīvos gaismas objektus – betona bumbas.
112
2024. gada 16. aprīlis, 05:34

Virinātājs Vaivaru mežā, vanadaļi posta Raunu un Siguldas vicemērs uz stāvradža: kriminālā province

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Pavasaris no mājas četrām sienām iziet un pie dabas doties mudinājis ne tikai godīgus un pieklājīgus saules un svaiga gaisa mīļotājus, bet arī netikļus un vandaļus. Tā Jūrmalā, Vaivaru mežā, esot uzradies ekshibicionists, kurš uzglūn vientuļiem gājējiem, lai “palepotos” ar savu vīrietības simbolu.

Raunā un Smiltenē ielās izsprukuši cita veida huligāni, kuri izdomājuši papostīt vietējo centru infrastruktūru. Ne labāki “varoņi” mīt arī Titurgas ezera apkārtnē, kuri apķēpājuši un piemēslojuši pilsētnieku iemīļoto pludmales promenādi.

Kuldīgā kāds “tīrības mīļotājs” savu izgulēto dīvānu atstājis pie daudzdzīvokļu māju sadzīves atkritumu konteineriem, kas sagādājis galvassāpes “Kuldīgas komunālajiem pakalpojumiem.”

Toties Siguldas vicemērs Kristaps Zaļais kāpis uz skūtera, lai dotos inspicēt pilsētas gatavību pavasara/vasaras sezonai un par saviem novērojumiem pavēstījis ne tikai kolēģiem vietvarā, bet arī visai tautai “Facebook”. 

Vaivaru mežā uzglūn ekshibicionists

foto: Facebook

Jūrmalas iedzīvotāju forumos sociālajos tīklos (piemēram, “Asari”, “Vaivari”, “Melluži”, “Vaivarnieki” un citos), kā arī jūrmalnieku privātajos interneta kontos parādījušies brīdinājumi, kuri aicina uzmanīties no ekshibicionista-virinātāja, kurš savu “lepnumu” demonstrē Vaivaru mežā netālu no dzelzceļa stacijas:

“Uzmanību!!! Vaivaru mežā (Dzelzceļa ielas sākums, blakus picērijai) uzradies ekshibicionists. Fotografēties nevēlējās, ap 23-27 gadus vecs!” Tālāk ir pavēstīts, ka par šo netikli ir paziņots pašvaldības policijai.

Sieviete, kurai mežā nācās sastapties ar virinātāju, raksta, ka bija izgājusi mežā pastaigāties ar bērnu ratiņos, kad parādījās virinātājs: “...nebija laika ierēkt, paspēju tikai piedāvāt nofotografēties. Uz šo piedāvājumu viņš atteicās.”

Smiltenē un Raunā uzdarbojas vandaļi

Vandaļu postījumi Smiltenē un Raunā

Smiltenes novada pašvaldība informē, ka aprīļa pirmajās brīvdienās Raunā un Smiltenē uzdarbojušies vandaļi. Raunā pārvietoti un sabojāti dekoratīvie LED gaismas ...

gallery icon

Smiltenes novada pašvaldība informē, ka aprīļa pirmajās brīvdienās Raunā un Smiltenē uzdarbojušies vandaļi, kuri izpostījuši Smiltenes un Raunas centrus:

* Raunā pārvietoti un sabojāti dekoratīvie LED gaismas objekti – betona bumbas, izsists stikls blakus “Swedbank” bankomātam un logs Rozes kluba ēkai. Tāpat Martā Raunas centrā nolauztas un bojātas informatīvās plāksnes un norāžu zīmes. Raunas demolētāji, pateicoties videokameru ierakstu analīzei un aculiecinieku sniegtajai informācijai, esot identificēti un Raunas pagasta pārvalde vērsusies Valsts policijā, lai tā viņus sauktu pie atbildības.

* Savukārt Smiltenes Vecajā parkā sabojāti āra lasītavas stiklotie plaukti, bet bērnu rotaļu laukumā Gaujas ielā 1 izsists logs un izlauzts spraislis koka žogam pie mājiņas. Pašlaik tiek pārskatīti video novērošanas kameru ieraksti, lai noskaidrotu vaininiekus un viņus varētu saukt pie atbildības.

Kuldīgā komunālo dienestu tracina pamests dīvāns

foto: Kuldīgas komunālie pakalpojumi
Kuldīgā pie daudzdzīvokļu māju sadzīves atkritumu konteineriem kāds ļaunprātīgi atbrīvojies no nevienam nevajadzīga un izgulēta dīvāna.

Pašvaldības uzņēmums “Kuldīgas komunālie pakalpojumi" vēsta: "Diemžēl, lai izvairītos no maksas par lielgabarīta atkritumu izvešanu, jau atkal kāds bezatbildīgs iedzīvotājs ļaunprātīgi atbrīvojies no lielgabarīta atkritumiem - nevajadzīga dīvāna, atstājot to pie daudzdzīvokļu māju sadzīves atkritumu konteineriem Piltenes ielas masīvā. 

Ja kāds redzējis automašīnas numuru vai personu, kura negodprātīgi izmetusi attēlā redzamos atkritumus, aicinām ziņot Kuldīgas pašvaldības policijai pa tālruni 28881288.”

“Kuldīgas komunālie pakalpojumi” novērtējuši ielas malā atstāto dīvāna apjomu un lēš, ka tā īpašniekam, lai no tā likumiski atbrīvotos, izsaucot komunālo dienestu, vienlaicīgi būtu jāatbrīvojas arī no 25 eiro, jo “lielgabarīta atkritumu nodošanas cenu veido transporta izmaksas, darba izmaksas, poligona utilizācijas izmaksas, būvgružu laukuma izveides/uzturēšanas izmaksas, atkritumu apsaimniekošanas apdrošināšanas izmaksas, atkritumu pārvadājumu un uzskaites sistēmas izmaksas un citas izmaksas”.

Bet vienlaikus no tik lielas maksas varētu izvairīties, jo pats aizvestu izgulēto dīvānu uz atkritumu savākšanas poligonu (Kuldīgā tas atrodas Dārzniecības ielā).

Siguldas vicemērs: pilsēta tikai daļēji gatava pavasarim

Sigulda nav gatava tūrisma sezonai

Siguldas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Kristaps Zaļais kopā ar kolēģiem no pašvaldības pagājušās nedēļas vidū devās inspekcijas braucienā ar skūteriem ...

gallery icon

Siguldas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Kristaps Zaļais (Nacionāla apvienība/Reģionu apvienība/Zaļā partija) kopā ar kolēģiem no pašvaldības pagājušās nedēļas vidū devās inspekcijas braucienā ar skūteriem pa Siguldu. Viņi 25 kilometru garajā braucienā vēlējās pārliecināties vai tūristu iemīļotā pilsēta ir gatava jaunajai pavasara/vasaras sezonai un viņam diemžēl nācās secināt, ka “gatavība ir tikai daļēja, jo, piemēram, soliņi ir nenokrāsoti, vietām trūkst dēļi, tie ir izpelējuši, pilsētā trūkst atkritumu urnu, bet bērnu laukumu elementi ir vājā tehniskā stāvoklī,” liecina domnieka ieraksts sociālajā saziņas tīklā “Facebook”:

“Nākas arī secināt, ka no iepriekšējos gados lūgtajiem darbiem daļa nav izdarīta joprojām - šoreiz šo nespēju ir jāmaina, jo noteikti varam labāk. Papildus mums ir jādomā par kopējo velosipēdistu un vecāku ar mazuļiem ratiņos pārvietošanās ērtību un drošību - piemēram, apmaļu augstums, bedres uz ietvēm apdraud un sarežģī ikdienas pārvietošanos pilsētā.

Diemžēl ik pa laikam mums iztrūkst kopīgs skatījums uz lietām, ka esam viena pašvaldība un darbi ir jāveic, tie nozarēm ir jāsaskaņo, par tiem ir jāinformē kolēģi un novadnieki, neskatoties uz to, kura atbildībā tas ir.”

Viņš par ieraudzīto un nepieciešamajiem darbiem pastāstījis atbildīgajiem vietvaras darbiniekiem, lai viņi visu vērstu par labu”.

Situāciju Titurgas ezera pludmalē vietējie vērtē kā dramatisku

Nesakoptā Titurga pludmale

Ar pavasara un siltās sezonas iestāšanos neapmierinātība par vides stāvokli, kas gandē vasaras atpūtas priekus ir arī Ķekavas novada Baložu ...

gallery icon

Ar pavasara un siltās sezonas iestāšanos neapmierinātība par vides stāvokli, kas gandē vasaras atpūtas priekus ir arī Ķekavas novada Baložu iedzīvotājus. Viņu forumā “Labi dzīvot Baložos” “Facebook” sociālajā tīklā ievietota plaša fotogalerija par nesakopto Titurgas pludmali:

“Kas ir atbildīgs par Titurgas ezera pludmales tīrību un kārtību? Situācija ir dramatiska.” 

Titurgas ezera pludmales un promenādes apkārtnes fotoatskaite izraisījusi radījusi daudz interneta komentēru. Kamēr vieni labā kārtības uzraugus un sētniekus par bezdarbību, citi atkal neko dramatisku nesaskata un aicina pašiem rokās ņemt grābekļus un pludmali sakopt.

Silvija Vēbere: “Tā vieta ir pārvērtusies mēslainē! Vajadzētu video novērošanu, sakopšanu. Jau gadiem tur ir šāds bēdīgs un nesakopts skats.” 

Reģionālā pašvaldības policija: “Tuvākajā laikā šī vieta tiks aprīkota ar videonovērošanas kamerām”.
 
Juris Ieleja: “Kad taisām talku?”

Dace Hohlova: “Juris Ieleja, ļoti laba ideja! Organizējamies! Kurš koordinēs? Varu, bet būtu jauki, ka to uzņemtos kāds no stiprā dzimuma.”

Anita Skuja: “Es pievienotos. Un aicinu arī citus, jo - ja paši iedzīvotāji būs roku pielikuši, būs cita attieksme. Pēc sakopšanas pašvaldībai noteikti jāizsludina konkurss: tas, kurš redzēs un fiksēs apgānītājus, saņems naudas balvu. Jo tā ir mūsu kopējā - iedzīvotāju un pašvaldības - atbildība, vistraģiskāk ir noskatīties, bet nerīkoties.”

Jānis Geduševs: “Atbildīgs likuma un iedzīvotāju priekšā ir apsaimniekotājs!!! Tātad meklējam, kam jāapsaimnieko teritorija. Policijai noteikti nav jāapsaimieko. Bet iedzīvotāju pienākums lai novērstu pārkāpumus ir jāraksta iesniegumi – pašvaldībai, apsaimniekotājam vai policijai.”

Sanita Apsīte: “Atbildīgi tie, kuri tur piemēsloja.”

Kaspars Balodis: “Baigi dramatiska situācija!? No mušas zilonis tiek uzpūsts! Drīzāk jautājums, kuri ir tie “grafiti meistari”, kuri uzskata, ka var atļauties apkrāsot gan privātos, gan pašvaldības īpašumus. Un, domāju, ka tie ir noteikti tepat no rajona.”