foto: Lita Millere/LETA
Ķekavas novada domē ievieš kluso stundu: ierēdņiem nebūs ļauts sarunāties
Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko (no kreisās).
Sabiedrība
2024. gada 11. aprīlis, 13:48

Ķekavas novada domē ievieš kluso stundu: ierēdņiem nebūs ļauts sarunāties

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko nācis klajā ar savdabīgu paziņojumu - viņš paredzējis ieviest jaunu pieeju darba organizācijā Ķekavas novada centrālajā administrācijā. Turpmāk katru otrdienu dienas pirmajā daļā darbinieki ievēros tā saucamo "kluso stundu", paziņojis domes vadītājs.

"Tas nozīmē, ka no deviņiem līdz deviņiem četrdesmit piecām darbinieki atrodas savos kabinetos ar izslēgtiem telefoniem klusuma režīmā. Viens pie otra nestaigā, netraucē, bet pilnībā nododas savam tiešajam uzdevumam. Un tā četrdesmit piecas minūtes.

Pēdējās piecpadsmit minūtes ir iespējas saplūst koridorā, padzert tēju, kafiju, uzzināt jaunumus hokejā un basketbolā. Un tad no desmitiem līdz desmitiem četrdesmit piecām atkal nedalīts darbs.

Mēs ceram, ka šī inovācija uzlabos kolēģu savstarpējās attiecības, palielinās veiktspēju, kopējo pašvaldības darba sniegumu iedzīvotāju labā," video uzrunā sacīja domes vadītājs.

Pie šī video paziņojuma pievienots arī komentārs, kura autors "Facebook" lietotājs Andris Feldmanis raksta: "Būtu izcili šai iniciatīvai pievienot regulāru pārskatu par darbu vadītāju un darbu koordinātoru izdoto rīkojumu un pieprasījumu lietderību un ietekmi uz pamatfunkciju izpildi."