foto: smiltenesnovads.lv
Smiltenes novadā digitalizēta Drustu kapsēta
Drustu kapsēta
Novadu ziņas
2024. gada 1. aprīlis, 16:35

Smiltenes novadā digitalizēta Drustu kapsēta

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Pabeigta Drustu kapsētas digitalizācija, informē Smiltenes novada pašvaldībā.

Projekta īstenošanas rezultātā iedzīvotājiem un citiem interesentiem ir atvieglota informācijas pieejamība par brīvajām apbedījuma vietām, kā arī tiek sniegta iespēja apzināt savu senču atdusas vietas.

Projekta īstenošanas laikā kapsētā veikta topogrāfiskā uzmērīšana, kapu kopiņu uzskaite, fotofiksācija, datu vākšana un sistematizēšana, mirušo reģistrācijas grāmatu skenēšana, digitalizēšana, digitalizēta kapsētas plāna izveide, sistēmas izstrāde, kuru var papildināt un lietot no jebkuras vietas. Tāpat izveidota lielformāta kapsētas karte, kura novietota pie kapličas sienas.

Projekta rezultātā izveidotā datu bāze pieejama "www.cemety.lv". Projekta materiālus uzturēs Smiltenes novada pašvaldība, datubāze tiks abonēta pastāvīgi un katra jaunā kapu vieta - reģistrēta. Par datubāzes papildināšanu citu saistīto informāciju būs atbildīga Drustu pagasta pārvalde kopā ar Drustu kapu pārzini.

Projekts izmaksāja 4780 eiro, no kuriem 4302 eiro tika segti no Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai, bet Smiltenes novada pašvaldība ieguldīja 10% jeb 478 eiro.

Tēmas