foto: ekrānuzņēmums no video
Cēsnieki sašūmējušies par asiņaini bīstamo krustojumu
Sabiedrība
2024. gada 1. aprīlis, 05:48

Cēsnieki sašūmējušies par asiņaini bīstamo krustojumu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Stalbē uzbūvēts sevišķi bīstams krustojums. Cēsīs diskusijas šo problēmu aktivizēja jau pus gadu atpakaļ. Notiek avārija pēc avārijas - bīstamas situācijas ik stundu. Diemžēl amatpersonām nospļauties, tā apgalvo vietējie iedzīvotāji.

"Lūdzu klauvējiet pie sirds amatpersonām un deputātiem, lai nekavējoties izveido papildjoslu pagriezienam uz Cēsīm. Šodien satriecās 3 automašīnas. Viena šādā avārijā tūkstošiem eiro zaudējumi, slimnīcas... Lūdzu pārsūtiet amatpersonām un deputātiem!" teikts komentāros.

"Viena avārija un jācer, ka iesaistītiem negadījumā viss kārtībā... (..) Komunālajam dienestam un atbildīgajām personām, kas saņem algu no nodokļiem, ko maksā pilsētas iedzīvotāji par ielu stāvokli ir nospļauties," raksta Sandris Sārna.

"Izskatās normāls, bet praksē nepareizi projektēts. Izprojektēts tā, lai notiktu avārijas pēc iespējas vairāk un bīstamas situācijas. Tie kas griež pa labi uz Cēsīm no Stalbes puses vispirms pagriež stūri pa kreisi, tad strauji pa labi. Pirms ir pietiekami jānobremzē. Bet Valmieras virzienā bieži vien iet ļoti liela auto straume, tie sajauc papildjoslu kas domāta pagriezties uz benzīntanku, domādami, ka tā ir Valmieras virzienam. Un notiek sadursmes," komentē vēl kāds situācijas pārzinātājs.

"Es domāju, ka ir jāvāc paraksti lai, kamēr nav pabeiguši būvdarbus, lai izprojektē un uzbūvē papildjoslu pagriezienam uz Cēsīm. Tik idiotisku variantu, kur milzīga auto plūsma, jāsabremzē gandrīz uz nulli, tad jāpagriež stūre pa kreisi un tad pa labi... ziemā mani jau vienreiz pie maza ātruma iemeta salā... debīlisms. Jātaisa lai būtu labāka braukšana, nevis vissliktākais variants. Tiek radīts diskomforts un avāriju iespējamība," uzskata Aivars Lapšāns.

Tikmēr citi nav vienās domās ar pārējiem komentētājiem: "Kāds vēl bîstams krustojums? Tur vienmēr tāds ir bijis, tagad tieši labāk kā bija, ja nemāk braukt tad avārijās iekļūs arī uz taisna ceļa."

Bet Matīss Liepiņš norāda: "Gadiem esmu tur braucis un šī ir pirmā avārija ko tagad zinu šajā krustojumā!"