foto: Latgales Mūzikas un mākslas vidusskola
Pēc smagas slimības mūžībā aizsaukta ilggadēja Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiāles vadītāja Ilma Šteinberga
Ilma Šteinberga.
Sabiedrība
2024. gada 21. marts, 08:09

Pēc smagas slimības mūžībā aizsaukta ilggadēja Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiāles vadītāja Ilma Šteinberga

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Aizvadītajā naktī pēc smagas slimības mūžībā aizsaukta ilggadēja Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiāles vadītāja un bijusī Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas direktore Ilma Šteinberga.

Ilma dzimusi 1962. gada 28. augustā Preiļu rajonā. Absolvējusi Viļānu vidusskolu, Rēzeknes Lietišķās mākslas vidusskolu, Latvijas Mākslas akadēmiju, Liepājas Pedagoģijas akadēmiju un Latvijas Universitātes maģistrantūru. Savu dzīvi veltīja izglītības un kultūras attīstībai Rēzeknē.

"Ilma bija un IR nozīmīgs cilvēks daudzu dzīvēs un likteņos. Viņas ieinteresētība cilvēciskajos likteņos, garīgais smalkums, līdzjūtība un godaprāts atstāja iespaidu ģimenē, studentos, kolēģos un draugos. Mums pietrūks viņas smaidīgās acis, mums pietrūks Ilmas vēlmes nekavējoties palīdzēt ne tikai ar vārdiem, bet arī ar darbiem. Mums pietrūks prieka būt kopā ar viņu," vēsta Latgales mūzikas un mākslas vidusskolas pārstāvji.

Atvadīšanās no Ilmas Šteinbergas notiks 23.martā plkst.10.00 Rīgas krematorijas Lielajā zālē. Piemiņas pasākums notiks Latvijas Mākslas akadēmijas jaunajā korpusā (Kalpaka bulvāris 13, Rīga) plkst.12.00.