Rīgā sabrukusi ēka, bloķējot tramvaja kustību Pētersalas ielā
Sabrukusī ēka Pētersalas ielā (foto: LTV)
Runā Rīga
2024. gada 18. marts, 20:09

Rīgā sabrukusi ēka, bloķējot tramvaja kustību Pētersalas ielā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Rīgā, Pētersalas ielā 6, pirmdien sabrukusi daļa ēkas, tādēļ ir apstājusies 5.maršruta tramvaju kustība, liecina SIA "Rīgas satiksme" paziņojums sociālajos tīklos.

Sabrukusī ēka bijusi avārijas stāvoklī. Sākotnēji kļūdaini ziņoja, ka sabrukušais nams atrodas Pētersalas ielā 4. 

Šobrīd tramvaji kursē maršrutā Iļģuciems-Ausekļa iela-Iļģuciems. Vienlaikus "Rīgas satiksme" aicina iedzīvotājus izmantot citu maršrutu transportlīdzekļus.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) informēja, ka plkst.17.11 VUGD saņēma informāciju, ka Pētersalas ielā Rīgā no neapsaimniekotas ēkas atdalās konstrukcijas, radot apdraudējumu.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu neapsaimniekotas ēkas ārsiena ir sagāzusies, apdraudot blakus esošās automašīnas.

Par notikušo informēta Rīgas pašvaldība un SIA "Rīgas satiksme", kuru pārstāvji ieradās notikuma vietā. Ugunsdzēsēji glābēji apsekoja un ierobežoja teritoriju, kā arī pārvietoja trīs automašīnas.

VUGD norāda, ka Rīgas domes pārstāvji apņēmušies tālāk organizēt ēkas demontāžu. Plkst.19.18 ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā noslēdza.

Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinators Mārtiņš Vilemsons paziņoja, ka sabrukusi ir daļa ēkas fasādes un traucēta ir tramvaju kustība. Patlaban norit sakārtošanas darbi, un otrdien tramvaju kustība varētu būt atjaunota.

Trīsstāvu daudzdzīvokļu ēkā Pētersalas ielā 6 2021.gada janvārī izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks. Ēka dega 430 kvadrātmetru platībā. Tika ziņots par vienu bojāgājušo, diviem cietušajiem un 14 evakuētiem cilvēkiem, savukārt 2021.gada martā Rīgas dome uzdeva ēkas īpašniekam sakārtot būvi piespiedu kārtā.

Vilemsons norādīja, ka šā gada martā tika noslēgts līgums par ēkas demontāžu, ko bija plānots veikt šomēnes.