112
2024. gada 15. marts, 12:38

VIDEO: likumsargi Jelgavā aptur divus "dragreisistus"; šoferiem būs jāšķiras no pamatīga naudas žūkšņa

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Valsts policija Jelgavā aizturējusi divus pārgalvjus, kas pilsētas ielās drāzušies ar ātrumu 100 kilometri stundā. Vienam no autovadītājiem piemērots likumā bargākais naudas sods.

Otrdien, 12. martā, neilgi pēc pusnakts Valsts policijas amatpersonas Jelgavā ievēroja “Volvo” un “BMW” markas spēkrata vadītājus, kuri pie luksafora sarkanās gaismas cītīgi gaidīja zaļo signālu. 

Tam iedegoties, abi šoferi uzsāka strauju kustības paātrinājumu, savā starpā sacenšoties un pilsētas teritorijā attīstot ātrumu 98 km/h. To pamanot likumsargi nekavējoties ieslēdza bākugunis, tādā veidā abiem vadītājiem liekot apturēt automobiļus.

Pārbaudot spēkratu vadītāju identitāti, likumsargi konstatēja, ka pie “Volvo” stūres sēdusies kāda 20 gadus veca meitene, savukārt “BMW” spēkratu vadījis kāds vien 19 gadus vecs jaunietis.  

Par šo pārkāpumu katram no transportlīdzekļu vadītājiem uzsākts administratīvā pārkāpuma process pēc Ceļu satiksmes likuma 55. panta sešpadsmitās daļas par šā panta piecpadsmitajā daļā paredzēto pārkāpumu, ja tas izdarīts vietā, kura apzīmēta ar 519. vai 555. ceļa zīmi “Apdzīvotas vietas sākums”. Par šādu pārkāpumu piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 240 līdz 320 eiro.

Šajā gadījumā “BMW” vadītājam, kura braukšanas ātrums vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 km/h, bija par 48 km/h lielāks, tika piemērots lielākais iespējamais naudas sods – 320 eiro apmērā.

Savukārt “Volvo” markas automobiļa vadītājai, kuras braukšanas ātrums bija mazliet mazāks, pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu par 42 km/h, piemērots naudas sods 240 eiro apmērā, ņemot vērā arī atbildību mīkstinošos apstākļus, kas šajā gadījumā bija izdarītā pārkāpuma atzīšana un nožēlošana.

Valsts policija aicina automašīnu vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu neievērošana apdraud ne tikai paša vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību.