foto: Alexander Jawfox/ Unsplash
Autovadītājs luksusa mašīnā centies aizbēgt no Valsts policijas
Kāds autovadītājs Priekulē “Lexus” automašīnā centies izbēgt no Valsts policijas.
112
2024. gada 27. februāris, 12:20

Autovadītājs luksusa mašīnā centies aizbēgt no Valsts policijas

Jauns.lv

Ar netipisku situāciju saskārušās Valsts policijas (VP) amatpersonas Priekulē – kāds autovadītājs “Lexus” automašīnā krietni pārsniedzis atļauto braukšanas ātrumu un pēc tam centies aizbēgt no policijas darbiniekiem.

Pirmdien, 26. februārī, patrulējot Priekulē, VP amatpersonas pamanīja kādu “Lexus” automašīnu, kuras vadītājs vietā, kur atļauts pārvietoties ar ātrumu 50 kilometri stundā, pārvietojās ar ātrumu 79 kilometri stundā.

Policisti autovadītājam signalizēja ar gaismām, kā arī ieslēdza ekipāžas skaņas un gaismas signālus, nepārprotami norādot, ka transportlīdzeklim nepieciešams apstāties.

Tomēr vadītājs amatpersonu norādes ignorējis un pa Priekules galveno ielu uzsācis bēgšanas manevrus.

Vīrietis atkārtoti nereaģēja uz policijas darbinieku vairākkārtējām prasībām apturēt automašīnu, veica nogriešanos, un turpināja bēgšanu pa daudzdzīvokļu namu pagalmiem. Tiesa, centieni izbēgt neturpinājās ilgi, un drīz vien autovadītājs bija spiests savu luksusa automašīnu apturēt.

Pret vīrieti uzsākti divi administratīvo pārkāpumu procesi - par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu un par nepakļaušanos amatpersonu atkārtotām prasībām transportlīdzekli apturēt.

Saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu, par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam 80 eiro apmērā un par bēgšanu piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 1200 līdz 2000 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.