foto: Evija Trifanova/LETA
Apturēta tiesvedība pret vīrieti, kurš ar metāla stieni uzbruka Ukrainas pilsonim
Uzbrukums Ukrainas pilsonim noticis 2021. gada 21. aprīlī Liepājā.
112
2024. gada 26. februāris, 17:47

Apturēta tiesvedība pret vīrieti, kurš ar metāla stieni uzbruka Ukrainas pilsonim

Jauns.lv / LETA

Kurzemes rajona tiesa Liepājā līdz eksperta atzinuma saņemšanai apturējusi tiesvedību pret kādu Latvijas pilsoni, kurš pērn ar metāla stieni uzbrucis ukrainietim.

Roberts Stahanovs 2021. gada 21. aprīlī Liepājā, AS "Arta-F" mehāniskā iecirkņa telpās, uzklupa kādam Ukrainas pilsonim. Stahanovs dusmu uzplūdā cietušajam vienreiz ar roku iesita pa seju un ne mazāk kā vienu reizi ar metāla stieni pa galvu un kreiso roku, ar ko cietušais 63 gadus vecais Serhijs Fedosovs aizsargāja galvu. Stahanovs savu vainu atzinis daļēji, norādot, ka Fedosovs sitis pirmais, vēsta "Latvijas Avīze".

Cietušais tiesā lūdza piespriest no apsūdzētā naudas kompensāciju 4438 eiro apmērā, tomēr Kurzemes rajona tiesas tiesnesis Renars Jūrmalis aicinājis puses vienoties. Kad cietušais atkārtoti tiesā uzsvēris, ka ir pierādījumi, ka Stahanovs gribējis viņu nosist, tiesnesis viņu pārtraucis, sakot, lai Serhijs apdomājot savus divdomīgos izteicienus:

"Tas, ko jūs pašlaik šeit sakāt un uzsverat, es neredzu neko citu kā motivāciju kaut kāda konflikta turpinājumam. Iesaistot tajā un paužot šo izpausmi, ka tas saistīts ar nacionalitāti, jūs staigājat pa naža asmeni. Tā ir nacionālā naida kurināšana."

Stahanovam prokuratūra kā atbildību pastiprinošu apstākli nesaskatīja arī to, ka noziegums izdarīts nacionāla naida dēļ, raksta laikraksts.

Serhija advokāts Egons Rusanovs nolēmis izteikt noraidījumu Jūrmalim par necienīgu tiesvedības vadīšanu un lūgt noteikt savam klientam jaunu tiesas medicīnisko ekspertīzi, jo uzskata, ka Serhija veselības pasliktināšanās ir tiešā cēloņsakarībā ar notikušo noziegumu.