foto: Paula Čurkste/LETA
Vardarbīgi jaunieši Vecrīgā aplaupījuši un ar nazi biedējuši vienaudžus
Valsts policija vainīgos aizturējusi, un pašlaik tie atrodas policijas uzraudzībā.
112
2024. gada 26. februāris, 17:24

Vardarbīgi jaunieši Vecrīgā aplaupījuši un ar nazi biedējuši vienaudžus

Jauns.lv

Valsts policija aizturējusi divus 15 gadus vecus jauniešus, kas Vecrīgā ar nazi piedraudējuši un aplaupījuši vienaudžus. Amatpersonas vēsta, ka aizdomās turētie jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā.

29. janvārī Rīgā, Teātra ielā, ap plkst. 19.30 pie diviem 13 gadīgiem pusaudžiem pienākuši divi nepazīstami jaunieši. Tie izvilkuši nazi, un draudot ar fizisku izrēķināšanos, likuši pusaudžiem iztukšot kabatas.

Rezultātā vienam pusaudzim atņemta skaidra nauda – 15 eiro apmērā, bet otram – mūzikas atskaņošanas austiņas “Apple Air Pods” 300 eiro vērtībā.

Pēc sūdzības saņemšanas, Valsts policija uzsāka izmeklēšanu, kuras rezultātā no notikuma vietas tika iegūti video un foto materiāli. Drīz vien tika noskaidrotas arī iespējamās vainīgās personas -  divi 15 gadus veci jaunieši, kas jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā par laupīšanām. Viens no viņiem iepriekš sodīts arī par narkotisko vai psihotropo vielu lietošanu, alkohola lietošanu sabiedriskā vietā, zādzībām un miesas bojājumu nodarīšanu.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta otrās daļas – par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Aizdomās turētajiem piemērots drošības līdzeklis – nodošana policijas uzraudzībā.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.