112
2024. gada 20. februāris, 08:30

Šoferis Cēsu novadā ietriecas kokā, bet 19 gadus vecs pasažieris izlido caur stiklu un iet bojā

Jauns.lv

Piektdien Cēsu novada Liepā traģisks ceļu satiksmes negadījums prasījis jaunieša dzīvību. Vīriešu kompānija dienas vidū vizinājusies ar automašīnu "Audi" un, pēc iedzīvotāju teiktā, ievērojami pārsniegusi atļauto braukšanas ātrumu. Autovadītājs uz šaura ceļa nespēja savaldīt automašīnu un ietriecās kokā. Automašīnā sēdošais pasažieris gājis bojā, ziņo "Degpunktā".

Ciemata iedzīvotāji ir satriekti par 19 gadus vecā puiša nāvi. Kanāls TV3 sastapa daudzus vietējos iedzīvotājus Rūpnīcas ielā, daži bija atnākuši apskatīt precīzu sadursmes vietu un atcerēties bojāgājušo puisi. Tie, kas redzējuši avārijas sekas, ir pārliecināti, ka vadītājs braucis lielā ātrumā.

"Redzēju, ka mašīna ir sasista, ugunsdzēsēji zāģēja virsbūvi, lai izvilktu cilvēkus. Viens jau gulēja uz zemes. Sajūtas bija briesmīgas. Kas tāds sen te nav bijis," saka vietējā iedzīvotāja.

Liktenīgajā dienā Dzintrai pretī virzījās "Audi", sieviete brauca uz frizētavu un nebija iesaistīta traģiskajā sadursmē tikai laimīgas apstākļu sakritības dēļ: "Pašā kalna galā redzēju, ka viens cilvēks, taisot zigzagus, traucas man virsū. Es nepaspēju ne nobīties, ne nobremzēt, kad viņš jau bija man pretī. Pēkšņi viņš atkal iebrauca savā joslā... Nolēmu, ka viņš brauca ar ātrumu 100 km/h, pārējie teica, ka vēl vairāk."

Pie "Audi" stūres atradās 29 gadus vecs vīrietis. Vietējie iedzīvotāji stāsta, ka visa automašīnā sēdošā kompānija jau vairākas dienas lietojusi alkoholu. "Par šo faktu policija ierosinājusi krimināllietu, negadījuma apstākļi tiek noskaidroti. Tāpat nozīmētas ekspertīzes, kurās tiks noskaidrots, vai automašīnas vadītājs pie stūres sēdies alkohola reibumā," paziņoja Valsts policijā.