Sabiedrība
2024. gada 9. februāris, 09:56

"Negaidīts trieciens!" – kāda Rīgas mikrorajona iedzīvotāji šokā par jaunajām izmaiņām viņu pagalmā

Jauns.lv

Dārzciema iedzīvotājus Rīgā, pagājušā gada nogalē pārsteidza pie mājām uzstādītās ceļazīmes – nu, lai guļamrajonā pie savām kāpņu telpām atstātu automašīnas, par 24 stundām nu nākas šķirties no 3,50 eiro, vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu". 

Mājas iedzīvotājs Dmitrijs stāsta, ka tā ir absurda situācija. Viņš esot vienīgais ģimenes apgādnieks un šādu summu klāt ikmēneša īrei samaksāt nevarot. Dmitrijs stāsta, ka iedzīvotāji katru gadu maksā zemes nomas maksu, un neviens nav pat pajautājis viedokli par maksas stāvlaukuma ieviešanu. 

Arī mājas iemītniece Žanete ir pārsteigta, sakot, ka nu pie viņas vairs nevarēs atbraukt pat dēls, jo, lai uz dažām minūtēm palīdzētu mātei, nāksies maksāt naudu. 

Ceļa zīmju uzstādīšanu saskaņojusi Rīgas dome, kas pēc iedzīvotāju viedokļu saņemšanas, savu viedokli mainījusi. 

"Departaments ir tiesīgs piegulošās teritorijās saskaņot ceļazīmes, šajā gadījumā shēma tika saskaņota. Tomēr shēma neatbilst izvietotajām ceļazīmēm. Departamenta darbinieki vietu ir apsekojuši, konstatēts, ka ir zīmes, kas izvietotas neatbilstoši saskaņotajam. Zīmju izvietotajam nosūtīta vēstule ar aicinājumu veikt brīvprātīgu zīmju demontāža. Ja ir vēlme, zīmes var uzstādīt atbilstoši saskaņotai shēmai," raidījumam skaidro Jānis Vaivods - Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes direktora pienākumu izpildītājs.

Rīgas dome aicinājusi ceļazīmes demontēt, taču tās joprojām stāv, kā stāvējušas. 

Ēku apsaimniekotājs zemes īpašniekam lūdzis sniegt paskaidrojumus, kādēļ iedzīvotājiem, kuri maksā zemes nomu, tiek ierobežota iespēja izmantot ēkas piegulošo teritoriju.