foto: LETA
Sestdienas rītā vietām ceļi ir slideni; Latvijas austrumos gaidāms lietus
Sabiedrība
2024. gada 3. februāris, 08:14

Sestdienas rītā vietām ceļi ir slideni; Latvijas austrumos gaidāms lietus

Jauns.lv / LETA

Sestdienas rītā apledojums vietām apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem. Sestdien Latvijas austrumos vēl gaidāms lietus, no rīta slapjš sniegs, bet rietumos diena paies bez nokrišņiem un debesis arī skaidrosies, prognozē sinoptiķi.

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 81 ziemas dienesta tehnikas vienības,  liecina VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā informācija.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Aizkraukles, Cēsu, Jēkabpils, Limbažu, Ogres, Rīgas, Valmieras, Madonas, Gulbenes, Rēzeknes, Ludzas, Valkas, Balvu, Alūksnes, Krāslavas un Preiļu apkārtnēs.

Ziemas sezonā LVC aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem uz ceļa, izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot piesardzīgu distanci.

Mainīgos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri, atgādina LVC.

Sestdien Latvijas austrumos gaidāms lietus

Sestdien Latvijas austrumos vēl gaidāms lietus, no rīta slapjš sniegs, bet rietumos diena paies bez nokrišņiem un debesis arī skaidrosies, prognozē sinoptiķi.

Atsevišķos posmos ceļi būs slideni, priekšpusdienā vietām austrumos redzamību apgrūtinās migla. Pūtīs mērens rietumu vējš, kas piekrastē būs stiprāks un brāzmās sasniegs 15 līdz 18 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra paaugstināsies no +2 līdz +7 grādiem.

Rīgā no rīta vēl nedaudz līs, bet vēlāk dienas gaitā nokrišņi nav gaidāmi un pēcpusdienā debesis arī brīžiem skaidrosies. Pūtīs mērens rietumu vējš, un gaisa sasniegs +5 līdz +7 grādus.