Rinkēvičs tiekas ar Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas kadetiem 2024. gada janvārī

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas apmeklējuma laikā vēstīja, ka Latvijas karavīru sagatavošanā nozīmīgi pārņemt Ukrainas karavīru pieredzi ...

gallery icon
Sabiedrība
2024. gada 1. februāris, 17:29

FOTO: Rinkēvičs vēsta, ka Latvija var būt lepna ar topošajiem virsniekiem!

Jauns.lv/LETA

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas apmeklējuma laikā vēstīja, ka Latvijas karavīru sagatavošanā nozīmīgi pārņemt Ukrainas karavīru pieredzi un atziņas.

Prezidenta padomnieks informēja, ka Rinēkvičs ceturtdien apmeklēja NBS Mācību vadības pavēlniecību un Latvijas Nacionālo aizsardzības akadēmiju, lai iepazītu karavīru apmācības un izglītības kārtību un organizāciju.

Viņš uzsvēra, ka akadēmija gatavo mūsu NBS virsniekus. Šie cilvēki pēc gadiem, dienējot sauszemes spēkos, jūras spēkos vai gaisa spēkos, atbildēs par mūsu valsts ārējo drošību un sadarbību ar mūsu sabiedrotajiem.

"Latvija var būt lepna ar topošajiem virsniekiem!" par savu vizīti mikroblogošanas vietnē "X" vēstīja Valsts prezidents.

"Bez militārās apmācības un spēcīga virsnieku korpusa grūti iedomāties NBS darbību. Tāpēc Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija ir NBS mugurkauls un viens no visnozīmīgākajiem attīstības centriem,” vizītes laikā teica Valsts prezidents.

Apmeklējuma laikā Rinkēvičs tikās ar akadēmijas kadetiem, kā arī iepazinās ar mācību un ēdināšanas nodrošinājumu.