foto: Jacky Watt/ Unsplash
Krāpnieki iedzīvotājiem piedāvā lētas “Burger King” piegādes
Viltus sludinājumi satur izdevīgus piedāvājumus solot iedzīvotājiem piegādāt maltīti līdz viņa namdurvīm par niecīgām summām.
Sabiedrība
2024. gada 31. janvāris, 10:15

Krāpnieki iedzīvotājiem piedāvā lētas “Burger King” piegādes

Jauns.lv

Pēdējo dienu laikā novērota pastiprināta krāpnieku uzdarbošanās sociālajos medijos, piedāvājot viltus kurjera pakalpojumus maltīšu piegādei uz mājām. Sludinājumos krāpnieki piesauc ātrās ēdināšanas ķēdes, tai skaitā “Burger King”.

Viltus sludinājumi tiek izvietoti sociālo mediju platformās “Facebook” un “Instagram”. Tie satur izdevīgus piedāvājumus solot iedzīvotājiem piegādāt maltīti līdz viņa namdurvīm par niecīgām summām.

Noklikšķinot uz viltotās reklāmas sociālajos tīklos, klientam tiek lūgts pievienot savus personas datus un debetkartes vai kredītkartes informāciju, bet pēc maksājuma veikšanas viņš ēdienu, protams, nesaņem, turklāt no viņa kartes tiek ieturēta lielāka summa, nekā solīts sludinājumā.

Globālā ātrās ēdināšanas ķēde “Burger King” ir informējusi savus klientus par radušos situāciju, izmantojot uzņēmuma sociālo mediju kanālus, aicinot savus klientus bloķēt attiecīgo reklāmas saturu un ziņot par viltus kontu sociālo mediju platformai, taču krāpnieciskās shēmas sociālajos tīklos diemžēl joprojām tiek izplatītas.

"”Burger King” populārās maltītes un citas ēdienkartes ēdienus var pasūtīt tikai mūsu restorānos uz vietas, mūsu oficiālajā lietotnē, vai arī piegādei uz mājām ar mūsu partneru starpniecību - uzņēmumiem “Wolt” un “Bolt”!” vēsta uzņēmuma komercdirektore Baltijas valstīs Laura Maaranda.

Viņa norāda, ka “jebkurš cits piedāvājums no kādām trešajām pusēm ir ļaunprātīgu krāpnieku darbs, tādēļ lūdz uz tiem neuzķerties un ziņot varasiestādēm, ja šādas reklāmas sociālajos tīklos tiek pamanītas”.