Viedokļi
2023. gada 25. decembris, 07:01

Pēteris Šmidre par 2023. gada notikumiem: “Paldies Dievam, ka mums ir sasniegumi!”

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Uzņēmējs Pēteris Šmidre par aizvadītā gada notikumiem Latvijā ironiski teic: “Paldies Dievam, ka mums ir sasniegumi! Un ziniet, kāpēc? Tāpēc, ka mums vēl nav savas Sporta ministrijas.” Savukārt pasaules mērogā viņam grūti rast kādu pozitīvu Gada notikumu, jo nu jau otro gadu notiekošajam Ukrainas karam, pie kura sākam pierast, klāt nācis vēl viens liels karš – Izraēlā, Gazas joslā.

2023. gads mūsu valstī aizvadīts ar daudziem spilgtiem notikumiem – uzvarām sportā, Dziesmu svētkiem, pasaulē populārākā restorānu ceļveža “Michelin” kvalitātes zvaigžņu piešķiršanu Latvijas restorāniem, plūdiem Jēkabpili, mākslīgā intelekta “uzbrukumu”, karstuma rekordiem un citiem. Jauns.lv uzņēmējam Pēterim Šmidrem vaicāja, kuri viņaprāt ir 2023. gada spilgtākie notikumi?

“Priekš Latvijas tie bija sporta sasniegumi. Gan hokejā, gan basketbolā sportisti mūs nu ļoti iepriecināja! Domāju, ka tie ir ne tikai šī gada, bet arī daudzu gadu uz priekšu un atpakaļ lieli notikumi, kas Latviju ļoti nopietni pacēla uz augšu. Cilvēki visā pasaulē Latviju iepazina no labās puses. Tas ir ļoti patīkami,” par 2023. gada Latvijas galveno Gada notikumu saka Pēteris Šmidre.

Toties globālā mērogā viņam grūti atrast kādu pozitīvu notikumu, jo klāt Ukrainas karam, pie kura jau sākam pierast, izcēlies vēl viens karš – Izraēlā. “Ja no slikta notikuma mēģinam izmakšķerēt kaut ko pozitīvu, tad karš ļoti nopietni izgaismoja to, kurš ir kurš. Tas, ka starp liberālā spārna politiķiem pasaulē un Eiropā ir palestīniešu kustības atbalstītāji, domāju, politiskajā dzīvē atstās ļoti lielu iespaidu un daudz ko arī mainīs.”