foto: Ekrānuzņēmums no TV3 video
Strīdā par stāvvietu autovadītājs uzbrūk rīdziniekam ar kājas protēzi
Kaspars pats piecelties nevarēja, palīdzību sniedza medicīnas iestādes personāls. Rīdziniekam izdevies nofotografēt ļaundara automašīnu.
112
2023. gada 21. decembris, 12:25

Strīdā par stāvvietu autovadītājs uzbrūk rīdziniekam ar kājas protēzi

Jauns.lv

Rīdzinieks Kaspars ikdienas darbībā bieži lieto personīgo auto par spīti pārvietošanās ierobežojumiem - viņam ir kājas protēze. Ņemot vērā veselības problēmas, autovadītājam ir atļauja invalīdu stāvvietu izmantošanai. Tieši to dēļ pie galvaspilsētas medicīnas iestādes noticis fizisks konflikts, ziņo raidījums "Bez Tabu".

Izkāpjot no invalīdu stāvvietā novietotās automašīnas, Kaspars blakus vietā pamanījis automašīnu bez attiecīgas atļaujas. Kad vadītājam un pasažierim tika piedāvāts transportlīdzekli pārvietot, sākās vārdu pārmaiņa, tostarp necenzētas leksikas izmantošana no iespējamā ceļu satiksmes noteikumu pārkāpēja puses.

Sarunas turpinājumā, kad Kaspars sāka fotografēt auto un zvanīt likumsargiem, viens no vīriešiem viņam uzbruka. Grūdiena laikā Kaspars nokrita zemē un salauza kājas protēzi. To pamanījis, ļaundaris ar ceļabiedru ātri pameta stāvvietu.

Kaspars jau vērsies policijā ar iesniegumu par uzbrukumu. Protēzes remonts var izmaksāt līdz pat vairākiem tūkstošiem eiro.

Tikmēr invalīdu stāvvietu atļaujām ir arī pretējā puse: ir gadījumi, kad pārbaudē tiek noskaidrots, ka dokuments ir viltots, proti, kopēts un aizlaminēts.

Tēmas