foto: LETA
Zemes klēpī gulda Ukrainā bojā gājušo Latvijas karavīru
Vitālijs Smirnovs gāja bojā Ukrainā naktī no 30. septembra uz 1. oktobri.
Sabiedrība
2023. gada 7. novembris, 21:02

Zemes klēpī gulda Ukrainā bojā gājušo Latvijas karavīru

Jauns.lv

Skanot atvadu zalvēm, šodien, 7. novembrī, zemes klēpī tika guldīta urna ar Ukrainā kritušā bijušā Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīra Vitālija Smirnova pelniem. Vitālijam Smirnovam bija 28 gadi, vēsta LSM.

Viņš gāja bojā naktī no 30. septembra uz 1. oktobri, kad viņu skāra Krievijas dronu uzbrukums Ukrainas austrumos Doneckas apgabalā pie Limanas pilsētas.

Vitālija Smirnova ģimene ir no Līvānu novada. Tuvinieki, draugi un bijušie dienesta biedri atvadījās ar domām par Vitāliju – kāds viņš bija un kādu viņu atcerēsies.

Sarkanbaltsarkanais karogs atvests kopā ar Vitālija urnu no Ukrainas. Savulaik kā NBS karavīrs, Vitālijs stāvējis godasardzē pie Brīvības pieminekļa.

Vitālijs palīdzēt Ukrainai nolēmis uzreiz pēc Krievijas sāktā pilna mēroga kara pērn. Pametis daudz mierīgāku un labi atalgotu karjeru Latvijā, lai dotos uz Ukrainu kā brīvprātīgais. Ukrainā gan karojis, gan gādājis Ukrainas armijai nepieciešamās lietas.

Uz Ukrainu viņš braucis, tuviniekiem un mammai sakot – ja nekarošu es, tad būs jākaro jums, pastāstīja NBS vecākais eksperts militāri reliģiski starptautiskos jautājumos Elmārs Pļaviņš: "Viņš arī jau bija ievainots un atbrauca mājās, izārstējās un aizbrauca atpakaļ. Tas liecina par viņa drosmi, spēku un tādu neatlaidību un pašaizliedzību."