Sabiedrība
2023. gada 8. oktobris, 17:36

VIDEO&FOTO: vētra pamatīgi papluinījusi Rīgu, Kazas sēklis zem ūdens

Jauns.lv/LETA

Šodien no plkst.6.30 līdz plkst.16 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis jau 335 izsaukumus, kas saistīti ar vētras radītiem postījumiem, informēja VUGD pārstāve Ilze Dāme-Birziņa. Rīgā daudzviet nolūzuši koki, bet liela daļa Lucavsalas daļas - Kazas sēklis, ir zem ūdens.

Visvairāk izsaukumu saņemti tieši Rīgā un Pierīgas novados - 278 izsaukumi. Visbiežākie izsaukumi ir tieši Rīgas pilsētā un Ādažu un Ropažu novados.

Savukārt Vidzemē saņemti 19 izsaukumi, Latgalē - 4, Kurzemē - 25, Zemgalē - 10.

Dāme-Birziņa informēja, ka pārsvarā visos gadījumos nepieciešams sazāģēt nolūzušus kokus. Lielākoties koki lūzuši uz ceļa braucamajām daļām vai ietvēm. 30 gadījumos koki nolūzuši uz vieglajām automašīnām - visi Rīgas reģionā, bet vēl četros gadījumos koki nolūzuši uz dzīvojamām ēkām.

Tā kā arī šodien daļā Latvijas teritorijas spēkā ir oranžais brīdinājums par spēcīgām vēja brāzmām, VUGD aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem. Nolauzti koki, nenostiprināti priekšmeti vai atlūzas var radīt bojājumus un postījumus. Iespējami arī elektroapgādes traucējumi.

Ja hidrometeoroloģiskie apstākļi ir radījuši postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, VUGD aicina zvanīt uz vienoto ārkārtas palīdzības tālruņa numuru 112.

Vētra plosa Rīgu

Šodien no plkst.6.30 līdz plkst.16 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis jau 335 izsaukumus, kas saistīti ar vētras radītiem ...

gallery icon

Tikmēr svētdien, uz plkst. 16.00, elektroapgāde ir traucēta aptuveni 7 400 klientu visā Latvijā, liecina AS "Sadales tīkls" paziņojums sociālajos tīklos.

Lielākie elektroapgādes traucējumi reģistrēti Limbažu, Mārupes un Ogres novadā. 

AS "Sadales tīkls" turpina strādāt, lai elektroapgādi atjaunotu iespējami drīz, tomēr ir grūti piekļūstamas vietas, kur tas aizņem ilgāku laiku.

No pirmdienas gaidāms lielākoties mākoņains un mitrs laiks, tomēr dažās dienās uzspīdēs arī saule un pierims vēji, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Vētras postījumi Ziepniekkalnā

Šodien no plkst.6.30 līdz plkst.16 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis jau 335 izsaukumus, kas saistīti ar vētras radītiem ...

gallery icon

Pirmdien laika apstākļus turpinās noteikt ciklona darbība, mākoņains, tomēr vietām debesis skaidrosies. Naktī galvenokārt centrālajos rajonos, bet dienā jau daudzviet palaikam līs, iespējams arī slapjš sniegs. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļrietumu, ziemeļu vējš, dienā tas iegriezīsies no rietumiem, ziemeļrietumiem, piekrastes rajonos brāzmās sasniegs 15-19 metriem sekundē (m/s). Gaisa temperatūra turpinās pazemināties - naktī gaiss atdzisīs līdz 0...+5 grādiem, austrumos zāles virskārtā gaidāma salna 0…-2grādiem, bet piekrastē būs nedaudz siltāk, tur +5…+10grādi. Dienā gaiss neiesils vairāk par +5...+11grādiem, augstākai temperatūrai saglabājoties piekrastē.

Otrdien būs labvēlīgāki laika apstākļi. Saule mīsies ar mākoņiem, un lietus gaidāms vien vietām nakts laikā. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš. Gaisa temperatūra saglabāsies līdzīgās robežās kā pirmdien.