foto: Salaspils novada pašvaldība.
Salaspiliete nosvin 106. dzimšanas dienu
Salaspils novada vecākā iedzīvotāja Emma Pētersone.
Novadu ziņas
2023. gada 31. augusts, 06:20

Salaspiliete nosvin 106. dzimšanas dienu

Jauns.lv

20. augustā savu 106. dzimšanas dienu svinēja Salaspils novada vecākā iedzīvotāja Emma Pētersone. Kopš 2019. gada 6. marta Emmas kundze atrodas pansionātā "Ziedugravas" Aizkraukles novada Skrīveros, ziņo Salaspils novada pašvaldība.

22. augustā uz “Ziedugravām” devās Salaspils novada domes priekšsēdētāja vietniece sociālajos un sporta jautājumos Malda Caune un Salaspils Sociālā dienesta darbiniece Vineta Nauzere, lai Emmu Pētersoni sirsnīgi sveiktu svētkos.

“Emmas kundzes apciemojums dzimšanas dienā jau vairākus gadus ir kā tradīcija – gan mājās, gan pansionātā. Emmas kundze savā vecumā ir spējusi saglabāt dzīvesprieku, labestību un sveicējus uzņem ar prieku. No Emmas kundzes staro patiesa labestība un mīļums pret apkārtējiem, kā arī patiess prieks par sveicējiem un pateicība Salaspilij par apsveikumu. Šī tikšanās bija ļoti emocionāla un sirsnīga, mīļuma piepildīta, kas mums paliks atmiņā uz ļoti ilgu laiku,” stāsta Malda Caune.

Pēc VSAA sniegtās informācijas, 2023. gada jūnija beigās valstī bija 115 personas virs 100 gadu vecuma, bet 105 gadi vai vairāk bija tikai 7 personām. Šobrīd vecākais VSAA pakalpojumu saņēmējs ir 107. gadus vecs.