Sabiedrība
2023. gada 9. augusts, 11:56

Tiešraide: Uzņēmējs Igors Ivanovs pārsūdzēs cietumsodu par Jurašas brīdināšanu

Jauns.lv

Faktiski nelikumīga izdošana Latvijas varasiestādēm nolūkā sniegt liecību izmeklēšanas procesā, kam seko tūlītēja nogādāšana ieslodzījuma vietā un vēlāk arī notiesājošs spriedums visai “baltiem diegiem” šūtā lietā – ar to visu dažu gadu laikā ir saskāries bijušais daudzfunkcionālās halles “Arēna Rīga” īpašnieks, savulaik ar virkni vērienīgu nekustamā īpašuma projektu saistītais un miljonāru sarakstos minētais uzņēmējs Igors Ivanovs, kurš pašlaik jau vairāk nekā pusgadu pavadījis nebrīvē dažādās Spānijas un Latvijas ieslodzījuma vietās.

Šī gada 13. jūlijā jeb vairāk nekā trīs gadus pēc kriminālprocesa uzsākšanas Rīgas rajona tiesa uzņēmējam Igoram Ivanovam par dažādiem nodarījumiem piesprieda brīvības atņemšanu uz vienu gadu un deviņiem mēnešiem – tostarp par potenciālā pasūtījuma slepkavības upura, proti, zvērinātas advokātes Allas Barbašas (iepriekšējais uzvārds – Juraša) brīdināšanu.

Pagājušā gada septembrī Igors Ivanovs Spānijā tika apcietināts, bet pāris mēnešus vēlāk Latvijas likumsargi ar diviem izdotiem apcietināšanas orderiem devās uz Spāniju, lai viņu nogādātu atpakaļ Latvijā. Viens no šiem dokumentiem bija izdots saistībā ar narkotisko vielu pārvadāšanu, otrs – saistībā ar noziedzīgu nodarījumu pret sabiedrisko kārtību, proti, ieroču un sprāgstvielu glabāšanu.

Lai arī pret pieprasīto izdošanu Latvijai tika iesniegta apelācijas sūdzība, Igors Ivanovs teju pusslepeni nogādāts Latvijā.

Par šādas rīcības tiesiskajiem aspektiem un saskatāmajiem dažādu tiesību normu pārkāpumiem ar video starpniecību informāciju plkst.12.00 sniegs Igora Ivanova advokāti Hosē Martins Hereross, viens no Eiropas vadošajiem starptautisko tiesību advokātiem, kurš informēs gan par minēto nelikumīgo Igora Ivanova izdošanu, gan tiesvedībām Eiropas Cilvēktiesību tiesā un Starptautiskajā Krimināltiesā, un Oskars Ondrups, Igora Ivanova advokāts Latvijas tiesvedībās. Ar situāciju ģimenē iepazīstinās Diāna Uligaņeca, Igora Ivanova dzīvesbiedre un pilnvarotā persona.

Attālinātā videokonference tiek pārraidīta no savrupnama, kas savulaik presē nosaukts par “skandalozāko māju Baltezerā”, kur notikušas “slepkavība, drošības dienestu un policijas iebrukumi, šaušana, veicot aizturēšanu, spainī atrastas narkotiskās vielas – to visu pieredzējis uzņēmēja Igora Ivanova pagājušā gadsimta 90. gados celtais nams Priedkalnē pie Baltezera”.