foto: LETA
Kariņš par politisko sarunu iznākumu sola informēt, kad būs "gala skaidrība"
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Politika
2023. gada 7. augusts, 19:37

Kariņš par politisko sarunu iznākumu sola informēt, kad būs "gala skaidrība"

Jauns.lv/LETA

Pašlaik turpinās politiskās sarunas ar esošajiem un citiem potenciālajiem partneriem, un informāciju par to rezultātu tiks sniegta, kad būs "gala skaidrība", pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Tā premjers komentēja finanšu ministra, sava partijas biedra Arvila Ašeradena Latvijas Radio sacīto, ka valdības vadītājs šonedēļ nāks klajā ar paziņojumu par koalīcijas paplašināšanās procesu.

Ministru prezidents norādīja, ka politiķi iekļausies citā iepriekš minētajā termiņā, kas ir augusta vidus.

Valdības vadītājs akcentēja, ka politiskās sarunas par koalīcijas paplašināšanu tika sāktas, lai dinamiskāk varētu strādāt pie viņa nosauktajām prioritātēm.

Kariņš arī uzsvēra, ka valdība turpina pilnvērtīgi strādāt.
Kā ziņots, Kariņš jau iepriekš tika izteicies, ka vēlas koalīcijas paplašināšanu, lai panāktu raitāku darbu skolu tīkla sakārtošanā, veselības aprūpes situācijas uzlabošanā, darbaspēka jautājumos, valsts kapitālsabiedrību virzīšanā uz biržu un sociālajos jautājumos, proti, nepieciešama Stambulas konvencijas ratifikācija "kā simbolisks, bet dziļi nozīmīgs Saeimas žests" un Satversmes tiesas lēmuma izpilde, kas saistās ar kopdzīves regulējumu.

Pašlaik valdošajā koalīcijā strādā "Jaunā vienotība", Nacionālā apvienība (NA) un "Apvienotais saraksts" (AS), taču pēc Valsts prezidenta vēlēšanām, kurās koalīcijas partijas nespēja vienoties par atbalstu vienam kandidātam, Ministru prezidents Kariņš ir sācis sarunas par iespējamu koalīcijas paplašināšanu ar ZZS un "Progresīvajiem", kam gan NA un AS iebilst.