foto: Ekrānuzņēmums no TV3 video
“Ronim ir tiesības atrasties tur, kur tas ir nomiris!” – Tūjas viesus un vietējos šokē Dzīvnieku glābšanas dienesta rīcība
Sabiedrība
2023. gada 3. augusts, 10:55

“Ronim ir tiesības atrasties tur, kur tas ir nomiris!” – Tūjas viesus un vietējos šokē Dzīvnieku glābšanas dienesta rīcība

Jauns.lv

Visiem skaidrs, ka jūras krastā izskalotajiem roņiem nevajadzētu tuvoties, tiem pieskarties, barot, vai jebkādā veidā traucēt. To ik gadu atgādina arī Dabas aizsardzības pārvalde. Tūjas pludmalē situācija gan neierasta – ronis atrasts jau miris, taču tā vietā, lai dzīvnieka mirstīgās atliekas aizvāktu no pludmales, ronis tiek apglabāts turpat, kur ik dienu pulcējas desmitiem atpūtnieku, vēsta TV3 raidījums “Bez Tabu”. 

Vietējie iedzīvotāji neslēpj sašutumu, godīgi gan atzīstot, ka nezinātu, kā rīkoties līdzīgās situācijās. 

Tūjas pludmales teritorija atrodas Limbažu novadā. Pašvaldības policija skaidro vēlamās rīcības secību miruša dzīvnieka atrašanas gadījumā.

“Ja pludmalē atrod mirušu roni, zvana pašvaldības policijai; telefoniski informē par roņa atrašanās vietu, vēlamas arī koordinātas (ērti to darīt Vides SOS aplikācijā, informācija elektroniski ar attēlu un koordinātām nonāk pie mums ). Informācija tiek pārbaudīta un, ja fakts apstiprinās, informējam biedrību “Dzīvnieku glābšanas dienests”,” pauž Aigars Rēze, Limbažu novada pašvaldības policijas priekšnieka vietnieks.

Pāris metru attālumā no roņa kapa vietas atrodas kempings. Tā darbinieki zina stāstīt – visi policijas iepriekš minētie punkti arī esot izpildīti un roni aprakuši “Dzīvnieku glābšanas dienesta” pārstāvji.

Vairāk skaties TV3 sižetā: