Edgars Rinkēvičs simboliskā ceremonijā saņem Rīgas pils atslēgu. 08.07.2023.

Edgars Rinkēvičs simboliskā ceremonijā saņem Rīgas pils atslēgu. 08.07.2023.

gallery icon
Sabiedrība
2023. gada 8. jūlijs, 13:04

Levits Rinkēvičam simboliski nodod Rīgas pils atslēgas

Jauns.lv/LETA

Līdzšinējais Rīgas pils "saimnieks" Egils Levits šodien jaunajam Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam simboliski nodeva Rīgas pils atslēgas.

Levits ar dzīvesbiedri Andru Leviti sagaidīja Rinkēviču Rīgas pils laukumā, lai pēc tam dotos uz pils vārtiem. Pasākumā piedalījās Nacionālo bruņoto spēku karavīri, militārajam orķestrim izpildot Latvijas himnu un muzikālo pavadījumu. Pasākumu vēroja apmēram 100 iedzīvotāju un pilsētas viesu.

Edgars Rinkēvičs nodod prezidenta zvērestu. 08.07.2023.

Valsts prezidenta amatā ievēlētais Edgars Rinkēvičs sestdien Saeimā deva svinīgo solījumu, kļūstot par septīto Valsts prezidentu kopš Latvijas valsts neatkarības ...

gallery icon

Pēc solījuma Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns svinīgā ceremonijā Valsts prezidentam pasniedza valsts augstākos apbalvojumus, kurus viņš saņēma saskaņā ar Valsts apbalvojumu likumu. Likums nosaka, ka Valsts prezidents, stājoties amatā, iegūst tiesības uz katra ordeņa - Triju Zvaigžņu ordeņa, Viestura ordeņa un Atzinības krusta - augstāko šķiru, kā arī Triju Zvaigžņu ordeņa ķēdi.

Rinkēvičs saņem valsts augstākos apbalvojumus. 08.07.2023.

Saskaņā ar Valsts apbalvojumu likumu Valsts prezidents, stājoties amatā, iegūst tiesības uz Triju Zvaigžņu ordeņa, Viestura ordeņa un Atzinības krusta ...

gallery icon

Vēlāk Rinkēvičs nolika ziedus pie Brīvības pieminekļa, kur bija sapulcējušies ap 300 cilvēki, sarunās ar kuriem jaunais prezidents gan neielaidās. Iedzīvotāji, kas apmeklēja ziedu nolikšanu pie Brīvības pieminekļa, jaunajam prezidentam vēlēja izturību un tautas mīlestību. Klātesošie pauda, ka, viņu ieskatā, Rinkēvičs bija "atbilstošākais kandidāts" prezidenta amatam. Savākušie aicināja Rinkēviču turpināt līdzšinējā prezidenta Egila Levita iesākto.

Edgars Rinkēvičs noliek ziedus pie Brīvības pieminekļa. 08.07.2023.

Pēc valsts augstāko apbalvojumu saņemšanas Rinkēvičs nolika ziedus pie Brīvības pieminekļa.

gallery icon

Pēcpusdienā Rīgas pilī vēl notiks svinīgā pieņemšana par godu Rinkēviča inaugurācijai.