Kultūra
2023. gada 3. jūlijs, 16:37

VIDEO: ieskaties skatuviskās dejas lielkoncerta "Balts" ģenerālmēģinājumā

Jauns.lv

Šodien plkst.16 un plkst.20 arēnā "Rīga" notiks skatuviskās dejas lielkoncerts "Balts", informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Ertmane.

Deju jaunrades koncertuzvedums, kurš veidots ar jaunu mūziku, jaunām horeogrāfijām un jaunu māksliniecisko risinājumu, kurā saplūst skatuviskā deja un latviešu tēlotāja māksla. Cauri vijas balts pavediens, kā ceļš no kura sākt, veidoties un nenomaldīties, kuru ņemt par pamatu un kurā būt nemitīgā attīstībā, koncerta sižeta līniju iezīme Ertmane.

Skatuviskās dejas lielkoncerts "Balts" 2023. gada 3. jūlijā

Šodien plkst.16 un plkst.20 arēnā "Rīga" notiks skatuviskās dejas lielkoncerts "Balts", informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra sabiedrisko attiecību vadītāja Linda ...

gallery icon

Dažādības pilns 18 horeogrāfu kopdarbs ar 18 jaunām dejām, kas atklāj septiņas latvietim svarīgas būtības - bērnība, daba, darbs, zeme, dzīvošana, tīrradnība un esība.

Deju koncepcijas mākslinieciskie vadītāji ir Dace Adviljone, Reinis Rešetins un Taiga Ludborža, režisore Inga Cipe un videoscenogrāfe Ineta Sipunova.

Kā vēstīts, Rīgā no 20.jūnija līdz 9.jūlijam norisinās XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki. Dziesmu un deju svētku laikā notiks 60 pasākumi 20 norises vietās. Svētkos piedalīsies 40 000 dalībnieki, savukārt svētkus varētu apmeklēt vismaz 500 000 interesentu.

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki notiek tradīcijas 150 gadu jubilejas zīmē.