Politika
2023. gada 10. jūnijs, 18:38

Politiķes runā par Stambulas konvenciju: vardarbību pret sievietēm daļa izvēlas neredzēt, un upuris paliek viens

Jauns.lv / LETA

Stambulas konvencijas ratifikācija būtu kā apliecinājums tam, ka Latvijā apzināmies vardarbības pret sievietēm problēmu un esam gatavi strādāt pie tās novēršanas, šodien "Vienotības" domes un "Jaunās vienotības" līderu kopsēdē Cēsīs pauda tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV) un labklājības ministre Evika Siliņa (JV).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lībiņa-Egnere minēja konkrētu gadījumu, kad dzīvesbiedrs sievietei nodarīja smagus miesas bojājumus, taču pagaidām tiek atlaists brīvībā, pamatojot to ar "labu raksturojumu". Atsaucoties arī uz šo situāciju, tieslietu ministre aicināja atzīt, ka vardarbība pret sievietēm tiek nepamatoti tolerēta, ka daļa izvēlas to neredzēt, un tāpēc rezultātā arī upuris paliek viens.

Līdzšinējā nespēja ratificēt Stambulas konvenciju pret vardarbību pret sievietēm saistīta ar to, ka mēs līdz galam neatzīstam šīs problēmas pastāvēšanu, atzīmēja politiķe.

Atzīstot, ka pastāv šīs problēma - vardarbība pret sievietēm -, spēsim arī izkārpīties no tās ārā, uzsvēra Lībiņa-Egnere.

Runājot par citu tēmu, labklājības ministre Siliņa iezīmēja to, ka vēlas reformēt Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekciju, lai cita starpā dotu lielākas iespējas mazaizsargātiem bērniem.

Kā ziņots, Cēsīs šodien notika partijas "Vienotība" domes un partiju apvienības JV kopsēde, kurā politiķi atskatījās uz partiju apvienības pastāvēšanas piecgadi, kā arī tika spriests par vardarbības novēršanu un izaicinājumiem izglītībā.