Jūrmalciemā joprojām meklē jūrā pazudušos zvejniekus
Piektdien Jūrmalciemā jūrā pazudušie zvejnieki joprojām nav atrasti. Oficiālie meklēšanas darbi pārtraukti, bet zvejnieku tuvinieki un kolēģi joprojām meklē krastā izskalotās lietas. Pagaidām bez rezultātiem.
112
2015. gada 23. marts, 19:10

Jūrmalciemā joprojām meklē jūrā pazudušos zvejniekus

Jauns.lv

Nīcas novada Jūrmalciemā joprojām tiek meklēti piektdienas, 20. marta, rītā jūrā pazudušie zvejnieki. Viņu radinieki lūdz atsaukties cilvēkus, kuri jūras krastā ierauga vai uziet pagājušajā jūrā pazudušo zvejnieku lietas.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka Jūrmalciemā piektdienas rītā pazuduši divi zvejnieki. Viņi ar alumīnija laivu bija devušies zvejot un laiva 700 metrus no krasta apgāzās un pazudusi no redzesloka. Viņu meklēšanā iesaistījās Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra glābšanas kuģis „Astra”, ugunsdzēsēji – glābēji un vietējie zvejnieki. Tomēr zvejnieki netika atrasti un oficiālie glābšanas darbi piektdienas pēcpusdienā tika pārtraukti. Tiek ziņots, ka Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta glābēji krastā ir atraduši izskalotus airus un zābaku.

Nacionālie Bruņotie spēki meklēšanas darbus pārtrauca, jo bija pārsniegts cilvēku teorētiskais izdzīvošanas laiks. Pie esošās ūdens temperatūras (+ 5 grādiem) tas ir trīs stundas.

Tomēr vietējie zvejnieki un radinieki meklēšanas darbus nav pārtraukuši. Tā kāda pazudušo zvejnieku paziņa vērsusies ar lūgumu pie plašsaziņas līdzekļiem: „Joprojām abi puiši nav atrasti un ģimene un draugi lūdz ikvienu, kurš ir izgājis Rucava - Liepāja jūras piekrastē, pievērst uzmanību priekšmetiem, kuri var būt izskaloti vai atrodas ūdenī: garie jūrnieku zābaki, ziemas cepure, ūdens necaurlaidīgās bikses dzeltenā krāsā un brūna ādas jaka, GPS ierīce ar zaļu siksniņu, var būt izskaloti mobilie telefoni LG un „Samsung”, ūdenī var atrasties balta laiva - gan apgāztā veidā, gan ar spici uz augšu.” Viņa lūdz par jebkuru aizdomīgu priekšmetu, kas var palīdzēt noskaidrot zvejnieku likteni, zvanīt pa tālruņiem 26600562, 26781223.

Pazudušo zvejnieku tuvinieki teic: „Mēs meklēsim, kamēr atradīsim. Pagaidām neesam vēl uzgājuši kādu no meklētajiem priekšmetiem, taču cerību neesam atmetuši”. Tāpat zvejnieku tuvinieki un draugi ir lūguši palīdzību Nīcas novada pašvaldībai.

Tikmēr Nīcas novadā sakarā ar notikušo traģēdiju atcelti 3. maijā paredzētie Reņģu svētki.

Jūrā noslīkst divi Jūrmalciema zvejnieki (TV „Kurzeme”) Kasjauns.lv/Foto: liepajniekiem.lv