Teju puse Latvijas iedzīvotāju atbalsta obligātā militārā karadienesta atjaunošanu valstī
Vīrieši biežāk nekā sievietes ir paudušas atbalstu obligātā militārā karadienesta atjaunošanai.
Sabiedrība

Teju puse Latvijas iedzīvotāju atbalsta obligātā militārā karadienesta atjaunošanu valstī

Jauns.lv

Gandrīz puse jeb 48,4% Latvijas pilsoņu atbalsta obligātā militārā karadienesta atjaunošanu valstī, kurš paredzētu karadienestā iesaukt 18-28 gadus vecus vīriešus, liecina tirgus un sociālo pētījumu aģentūras "Latvijas fakti" martā veiktā aptauja.

Teju puse Latvijas iedzīvotāju atbalsta obligātā m...

Gandrīz katrs ceturtais jeb 23,6% pilsoņu pilnībā atbalsta šādu obligātā militārā karadienesta atjaunošanu, bet 24,9% aptaujāto drīzāk atbalsta obligāta karadienesta atjaunošanu.

Pilnībā šādu obligātā karadienesta atjaunošanu neatbalsta 25,1% iedzīvotāju, bet to drīzāk neatbalsta 22,4% aptaujāto. Savukārt 4% iedzīvotāju nav viedokļa šajā jautājumā.

Lielāks atbalsts obligātā militārā karadienesta atjaunošanai ir starp latviešiem. Pilnībā vai drīzāk atjaunošanu atbalsta 54,4% latviešu, bet pilnībā vai drīzāk to neatbalsta 41% aptaujāto.

55,6% aptaujāto cittautiešu atzina, ka pilnībā vai drīzāk neatbalsta obligātā karadienesta atjaunošanu, bet to atbalstītu 40% cittautiešu.

Pilnībā vai drīzāk obligātā karadienesta atjaunošanu atbalsta vien 33,6% jauniešu vecumā no 18 līdz 24 gadiem, bet šajā vecuma grupā to neatbalsta 61,4%. Savukārt 60% cilvēku vecumā no 55 līdz 64 gadiem pilnībā vai drīzāk atbalsta obligātā karadienesta atjaunošanu. Savukārt vecumā no 65 līdz 74 gadiem atbalsts obligātā karadienesta atjaunošanai ir mazāks - 49,8%.

Vīrieši biežāk nekā sievietes ir paudušas atbalstu obligātā militārā karadienesta atjaunošanai. Šādu viedokli pauduši 51,6% vīriešu un 45,6% sieviešu.

Viedokļi atšķiras arī partiju atbalstītāju starpā. Lielākā daļa jeb 70,7% nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK vēlētāju atbalsta obligātā karadienesta atjaunošanu. Reģionu apvienības vēlētāji atbalstu pauž 62,5% gadījumu, partijas "Vienotība" - 58,4%, partijas "No sirds Latvijai" - 56%, Zaļo un zemnieku savienības vēlētāji - 54,2% gadījumu, bet partijas "Saskaņa" vēlētāji obligātā militārā dienesta atjaunošanu atbalsta 35,3% gadījumos.

LETA / Foto: Ieva Lūka/LETA