foto: Edijs Pālens/LETA
Šogad Rīgā sāks Mūkusalas ielas krastmalas vērienīgu pārbūvi, ko plāno pabeigt 2025.gadā
Mūkusalas iela.
Sabiedrība
2023. gada 25. maijs, 18:53

Šogad Rīgā sāks Mūkusalas ielas krastmalas vērienīgu pārbūvi, ko plāno pabeigt 2025.gadā

Jauns.lv

Šogd Rīgā sāks Mūkusalas ielas krastmalas vērienīgo pārbūvi. Vismaz par 22 miljoniem eiro paredzēts nostiprināt degradēto krastmalu, labiekārtot apkārtni un izbūvēt gājēju tiltu zem Akmens tilta, vēsta portāls "lsm.lv".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

No tiem vismaz 22 miljoni eiro paredzēti minētās krastmalas remontam posmā no Akmens tilta līdz Salu tiltam. Lielāko daļu jeb 12 miljonus eiro paredzēts tērēt nākamajā gadā. Darbus paredzēts pabeigt 2025. gadā.

Galvenais darbs būs krastmalu nostiprināt. Pirms vairākiem gadiem speciālisti secināja, ka krasta stiprinājuma kopējais nolietojums ir no 50% līdz 90%. No tā secināms, ka stiprinājumi ir sliktā un pat ļoti sliktā stāvoklī.

Lai gājējiem būtu ērti nokļūt no Mūkusalas promenādes uz AB dambi, kas ir virzienā uz Vanšu tiltu, pašvaldība zem Akmens tilta paredz izveidot gājēju tiltu, kas stiepsies gar Daugavu. Tas būs drošāks ceļš, nekā tas ir pašlaik.

Lielākā daļa būvdarbu notiks ārpus braucamās daļas, līdz ar to automašīnu satiksme būtiski netiks ietekmēta. Taču Mūkusalas promenāde gar Daugavu posmā no Salu tilta līdz Akmens tiltam varētu būt slēgta gājējiem un velobraucējiem.

Tāpat Rīgā paredzēti Gaisa tilta, Gustava Zemgala pārvada, Jorģa Zemitāna tilta un Vanšu tilta remonts. Šos objektus paredzēts pabeigt līdz 2026. gadam, vēsta 'lsm.lv".