Sabiedrība
2023. gada 26. maijs, 10:07

FOTO: apgrūtinājumi vai bīstamība? Satiksme Lāčplēša ielā pārtop par farsu

Jauns.lv

Tupinoties "Rail Baltica" būvniecībai no 23.maija līdz 28.jūnijam, Lāčplēša ielā ieviesti būtiski satiksmes ierobežojumi. Jauns.lv novēroja, ka jaunā kārtība Lāčplēša un Satekles ielas krustojumā noved pie konstanta apjukuma un avārijas situācijām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Norādītajā laika periodā transportlīdzekļu satiksmi Lāčplēša ielas posmā no Satekles ielas līdz Kalupes ielai organizē pa divām joslām – pa vienai katrā virzienā.

Kalupes ielas savienojums ar Lāčplēša ielu uz laiku būs slēgts, savukārt gājējiem izveidota jauna pāreja Lāčplēša ielā pie Kalupes ielas.

Satiksme Lāčplēša ielā pārtop par farsu

Tupinoties "Rail Baltica" būvniecībai no 23.maija līdz 28.jūnijam, Lāčplēša ielā ieviesti būtiski satiksmes ierobežojumi. Jauns.lv novēroja, ka jaunā kārtība Lāčplēša ...

gallery icon
19

Šoferi attopas pretējā joslā, apjūk, taurē

Konkrētajā krustojumā notiekošo vislabāk izpratīs tie, kurus ikdienas maršruts ved tā virzienā, taču situācija ir aptuveni šāda.

Braucot pāri Lāčplēša un Satekles ielas krustojumam Salu tilta virzienā, turp veda abas joslas.

Kopš 23. maija turp ved tikai kreisā joslā, savukārt no labās joslas atļauts tikai nogriezties pa labi.

Par šīm būtiskajām satiksmes izmaiņām, atskaitot Rīgas domes sniegto informāciju medijiem, (ar kuru droši vien ne visi Latvijas šoferi paguva iepazīties), reāli uz ceļa pavēsta vien divas zilas zīmes – viena 50 metrus pirms un viena tieši pie krustojuma.

Braukšanas situācija šajā vietā attiecīgi var virzīties vienā no vairākiem nepatīkamiem scenārijiem.

Šoferi, kuri par šīm izmaiņām nav informēti un dodas pretī Salu tiltam pa kreiso joslu, attopas, ka viņiem teju vai pretī brauc automašīna (jo otrā pusē tā josla nu ved pretējā virzienā), savukārt tie, kuri uz Salu tiltu, nezinot par izmaiņām, brauc labajā joslā – uzspiežas virsū kreisajā joslā esošajiem, kuri atskārtuši, kas notiek, un sākuši pārkārtoties pa labi.

Ja gadās tā, ka kreisajā joslā braucošie ir informēti par izmaiņām, bet labajā – nē, kreisajā joslā esošajiem nekas cits neatliek, kā spiesties virsū tiem, kuri pa labi, taurējot, bremzējot satiksmi.

Rodas apjukums un ne viena vien bīstamības situācija. Jauns.lv klātienē vēroja satiksmes plūsmu šajā krustojumā un ir secināms, ka pirmajās dienās teju vai katra zaļā gaisma nozīmēja vismaz divas taurēšanas un straujas bremzēšanas.

Šodien situācija ir nedaudz uzlabojusies, arvien lielākam skaitam šoferu uzzinot par jauno kārtību šajā krustojumā, taču šādas situācijas tik un tā ir regulāras.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Jāpiebilst, ka konkrētais Lāčplēša ielas posms jau labu laiku ir remontdarbu ierobežojumiem un zīmēm noklāts.

Divu jaunu, diskrētu, neizceltu ceļazīmju nepamanīšana, ja tā gadījies šoferiem, kuri ikdienā pieraduši pie divu joslu plūsmas vienā virzienā, varētu būt saprotama.

To, protams, var arī nosodīt kā nevērīgu braukšanu, taču tas, ka šajā vietā teju ik katra zaļā gaisma noved pie šoferu apjukuma un automašīnu jucekļa krustojuma vidū – tik un tā ir fakts.

Grūti gan iedomāties citu risinājumu, pilnībā neslēdzot satiksmi šajā posmā, jo otras divas joslas (kas ved virzienā uz centru no Salu tilta) šeit ir pilnībā slēgtas.

Arī gājējiem šeit varētu iestāties manāms apjukums – vietām neskaidru iemeslu dēļ vienkārši norobežota ietve, atstājot divas izvēles – vai nu apiet norobežojošos elementus bīstami tuvu brauktuvei, vai nu vienkārši doties atpakaļ.

Rīgas dome apzinās situāciju

Rīgas domes Satiksmes departaments medijiem jau vēstījis, ka atļauju ieviest tik apjomīgus satiksmes ierobežojumus izsniedzis, izvērtējot visus apstākļus, lai satiksmes izmaiņu radītie apgrūtinājumi autovadītājiem būtu pēc iespējas īsu laiku.

Viens no nozīmīgiem nosacījumiem ir, ka būvdarbi strikti jāpabeidz plānotajos termiņos, lai satiksmi normālā kārtībā varētu atjaunot līdz Dziesmu un deju svētkiem.

Pašvaldība atvainojas par radītajām neērtībām un aicina transportlīdzekļu vadītājus un iedzīvotājus sekot līdzi izmaiņām, savlaicīgi plānojot pārvietošanās maršrutu, lai nokļūtu izvēlētajā galamērķī.

Par darbu veikšanu atbildīgā pilnsabiedrība "BERERIX" nodrošina ceļa zīmju izvietošanu, iedzīvotāju un uzņēmumu, kuri atrodas minētajā ielas posmā, transportlīdzekļu piebraukšanu pie dzīvesvietas vai uzņēmuma, kā arī operatīvā un sabiedriskā transporta satiksmi.

Ja darbus Lāčplēša ielā pabeigs ātrāk un to varēs atvērt autotransporta satiksmei, "BERERIX" sadarbībā ar iesaistītajām pusēm to atvērs, par to informējot sabiedrību.