foto: Lita Millere/LETA
Atteikšanās no apreibinošu vielu ietekmes pārbaudes — dārga "Porsche" cenā
112
2023. gada 12. maijs, 13:35

Atteikšanās no apreibinošu vielu ietekmes pārbaudes — dārga "Porsche" cenā

Jauns.lv

Kādam vīrietim par atteikšanos no narkotisko vai citu apreibinošu vielu ietekmes pārbaudes prokuratūra piemērojusi sodu – apmēram 85 tūkstošu eiro vērtās automašīnas "Porsche" konfiskāciju, vēsta portāls "lsm.lv".

2022. gada 25. novembrī stājās spēkā grozījumi Krimināllikumā, kas paredz kriminālatbildību transportlīdzekļa vadītājam, kurš atsakās no medicīniskās pārbaudes alkohola koncentrācijas noteikšanai asinīs vai narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmes pārbaudes.

Prokuratūrā norādīja, ka apsūdzētais vīrietis pilnībā piekritis viņam inkriminētā noziedzīgā nodarījuma apjomam un juridiskajai kvalifikācijai, kā arī atzinis savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un to nožēloja.

Prokurors, ņemot to vērā, ar priekšrakstu par sodu piemēroja viņam sabiedrisko darbu uz 120 stundām, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem, un valsts labā konfiscēja viņam piederošo "Porsche Cayenne S" markas automašīnu aptuveni 85 000 eiro vērtībā, vēsta "lsm.lv".