foto: Ekrānuzņēmums
VIDEO: Imantas jaunieši sola veidot savu kaujas vienību; policisti dzenas pakaļ huligāniem
Policisti Imantā dzenas pakaļ huligāniem.
112
2023. gada 8. maijs, 11:01

VIDEO: Imantas jaunieši sola veidot savu kaujas vienību; policisti dzenas pakaļ huligāniem

Jauns.lv

Sociālajos tīklos nonācis audio ieraksts, kurā anonīmi jaunieši sola veidot savu “kaujinieku vienību”, lai izrēķinātos ar citu Rīgas rajonu jauniešiem.

Audio ierakstā dzirdams, ka viens no jauniešiem krievu valodā saka: “ Veidosim savu “ČVK Redan” (pēc analoģijas ar"ЧВК - частная военная компания": krievu valodā - privāta kara kompānija, red.) Imantā. Sitīsim visus. “Origo bērnus”, purvciemiešus, zolitūdiešus, sitīsim jebkuru tikai tāpēc, ka viņi nav no Imantas. “Origo bērnus” vispār vajag nogalināt, vienkārši gaļā. Tomēr sauksimies “ČVK Banāns”, bet rīkosimies, kā “redanovieši.”

Skaidrības labad – par “Origo bērniem” žargonā tiek dēvēti jaunieši, kas klīst laukumā pie Rīgas Centrālās stacijas un veikala “Origo” apkaimē. Ir vairākkārt izskanējis, ka šie jaunieši ir aizmukuši no mājām, neapmeklē skolu, un daži noviņiem lieto narkotikas.

Tikmēr audio ierakstā paustais “Redan” grupējums pēdējos gados ir kļuvis populārs jauniešu vidū Krievijā, Ukrainā un Baltkrievijā. Šī jauniešu kustība tiek raksturota kā “kaujas klubs”, kur tiek slavināta vardarbība, un ir kļuvusi par nopietnu problēmu tiesībsargājošajām iestādēm.

Tikmēr policijas ekipāžas aizvadītajā naktī pastiprināti patrulējušas Imantas apkaimē par ko liecina daudzi aculiecinieku video.

Vienā no tiem uzfilmēts, kā no policijas cenšas aizmukt jaunieši, taču policijas automobiļi viņiem seko pāri zaļajai zonai.