Politika
2015. gada 2. aprīlis, 03:08

Sanmarīno paudusi vēlmi attīstīt un paplašināt sadarbību ar Latviju

Jauns.lv

Sanmarīno ir vēlme attīstīt un paplašināt sadarbību ar Latviju, turklāt valsts ir ieinteresēta pārņemt arī Latvijas pieredzi integrācijā Eiropas Savienībā (ES), tikšanās laikā ar Latvijas vēstnieku Sanmarīno Arti Bērtuli norādīja Sanmarīno valdības vadītājs valsts sekretārs Paskvāls Valentīni.

Tikšanās laikā Bērtulis uzsvēra, ka Sanmarīno ir sākusi sarunas par ES asociācijas līgumu, un izteica gandarījumu, ka sarunas ir sāktas Latvijas prezidentūras ES Padomē laikā, savukārt valsts sekretārs pateicās Latvijai par atbalstu Sanmarīno un apsveica ar veiksmīgo prezidentūras darbu.

Sarunas laikā Valentīni arī uzsvēra Sanmarīno vēlmi attīstīt un paplašināt sadarbību ar Latviju gan divpusēji, gan ES ietvarā, kā arī atzīmēja, ka Sanmarīno ir ieinteresēta pārņemt Latvijas pieredzi integrācijā ES, lai to izmantotu sadarbības paplašināšanai ar ES.

Vizītes laikā Sanmarīno Latvijas ES Prezidentūras kultūras programmas laikā vēstnieks Bērtulis arī atklāja fotoizstādi "Art Nouveau arhitektūra: Rīgā un Latvijā".

Izstādes atklāšanā Valentīni pateicās Latvijas prezidentūrai par labo sadarbību un iespēju iepazīt Latvijas vēstures mantojumu un kultūras sasniegumus.

LETA