Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Daugavpilī jau ir pārģērbušies krievu militāristi, uzskata Ukrainas pusē karojošs Latvijas iedzīvotājs
foto: LETA
Krievija agresijas gadījumā vēlētos ieņemt Daugavpili, uzskata gan Ukrainā karojošs Latvijas iedzīvotājs, gan bijušais aizsardzības ministrs.
Sabiedrība

Daugavpilī jau ir pārģērbušies krievu militāristi, uzskata Ukrainas pusē karojošs Latvijas iedzīvotājs

Jauns.lv

Daugavpilī jau ir civilās drēbēs tērpti krievu militāristi, kuri gaida "stundu X". Par to, atsaucoties uz TV3 interviju ar Ukrainas pusē karojoši latvieti Ņikitu Tarenovu, vēsta Otkrito.lv.

Daugavpilī jau ir pārģērbušies krievu militāristi,...

Viņaprāt, Krievijas Federācijas militāra iebrukuma gadījumā Latvijā Daugavpils kļūs par pirmo ienaidnieka mērķi.

"Pilsēta ir tuvu Krievijai, ir ļoti daudz krievvalodīgo, kas atbalsta Maskavu. Es teiktu, ka Latvijai ir jāstiprina robeža tieši tur, cik vien iespējams - ja kaut kas sāksies, pirmais uzbrukums būs uz Daugavpili. Robeža ir maksimāli jānostiprina, lai potenciālais uzbrucējs to nepārkāptu iespējamā uzbrukuma pirmajās stundās. Ja robeža nebūs nostiprināta, Daugavpili ieņems ļoti ātri,” sacīja Ņikita Tarenovs.

Terenovs arī uzskata, ka Daugavpilī jau ir Krievijas armijas karavīri.

"Esmu pārliecināts, ka šobrīd Daugavpilī jau ir krievu militāristi, kuri ir ģērbušies civilajās drēbēs un dzīvo pilsētā. Ukrainā daudzviet bija līdzīgi. Domāju, ka arī tagad ir tādi "iedzīvotāji" Harkivā - militārie speciālisti, kurus pilsētā iebrauca dzīvot pirms gada vai diviem, un darbojas civiliedzīvotāju statusa aizsegā.  Domāju, ka Latvijā ir līdzīga situācija," sacīja karavīrs.

Šādu iespēju apstiprināja bijušais aizsardzības ministrs un Ziemeļeiropas politikas drošības studiju centra dibinātājs Artis Pabriks. Viņš pieļauj, ka Krievija negaidīta uzbrukuma gadījumā patiešām var mēģināt ieņemt kādu no Latvijas teritorijām, piemēram, Daugavpili vai Alūksni, pēc kā tur mēģinās nostiprināties un "izaicināt visu NATO sistēmu".

Tomēr pēc Ukrainas kara uzliesmojuma jau tagad ir grūti iedomāties, ka Krievija spēs veikt kādu veiksmīgu šāda veida uzbrukumu," piebilda eksministrs.

Pabriks arī atzīmēja, ka Latvija jau ir veikusi pasākumus, lai būtu gatava šādam scenārijam.

"Izveidojot militāro poligonu pie Daugavpils, esam nostiprinājuši bruņoto spēku klātbūtni reģionā. Mums Latgalē ir arī profesionālās vienības, kuras līdz šim nebija. Pārcēlām arī mūsu bruņoto spēku haubices, kas tagad pastāvīgi atrodas tieši Daugavpilī,” norāda bijušais Aizsardzības ministrijas vadītājs.