foto: kuldiga.lv
Kuldīga diskutē par sadarbības iespējām ar Japānas svēto Fudzi
Novadu ziņas
2023. gada 21. marts, 19:19

Kuldīga diskutē par sadarbības iespējām ar Japānas svēto Fudzi

Jauns.lv

16. martā Kuldīgas novada domes priekšsēdētājas vietnieks Artis Roberts, Kuldīgas Digitālo inovāciju centrs vadītājs Artis Gustovskis un LIAA Kuldīgas Biznesa inkubatora vecākais projektu specialists Rimants Safonovs piedalījās sarunās ar pārstāvjiem no Fudži pilsētas Japānā, lai diskutētu par sadarbības iespējām.

Japānas kolēģu vizīte vainagojusies ar veiksmīgi aizsāktām sadarbībām Kuldīgas novada uzņēmējiem "Rudy’s Kombucha" un SIA "Klavins Piano". Uzņēmuma "Rudy's Kombucha" vadītājs Egors Grabars pagājušajā nedēļā viesojās Japānā, lai piedalījās "FOODEX JAPAN 2023" "The 48th International Food and Beverage Exhibition”. Savukārt uzņēmējs Davids Kļaviņš uz Japānu dosies jūlijā, lai prezentētu savu produkciju un sniegtu koncertu Fudži pilsētas svētkos.

Abu pilsētu pārstāvji atzina, ka sadraudzība mērķtiecīgi jāturpina, attīstot gan sadarbību pašvaldību starpā, gan veicinot pieredzes apmaiņu inovāciju jomā un paverot jaunas iespējas uzņēmējiem.

Šī bija jau otrā abu delegāciju tikšanas – pagājušā gada 12. oktobrī Fudži pārstāvji viesojās Kuldīgā, iepazinās ar Kuldīgas novada uzņēmējiem un uzņēmējdarbības nozari Latvijā.

Japānas delegācija Kuldīgā apmeklēja industriālo un moderno Kaļķu ielas kvartāla ražotnes, darbnīcas un kafejnīcas, kā arī apmeklēja Kuldīgas Adatu fabriku, kur iepazinās ar LIAA Kuldīgas biznesa inkubatoru, Kuldīgas digitālo inovāciju centru un Latvijas Mākslas akadēmijas filiāli.

Papildus tam ciemiņi iepazinās ar vietējo kultūru un ikdienu, apmeklējot Kuldīgas novada muzeju, Restaurācijas centru un Kuldīgas novada tūrisma attīstības centru.
Delegācijas mērķis bija iepazīties ar vietējiem uzņēmumiem un piedāvāt sadarbības iespējas, kas varētu sekmēt kopīgu attīstību, un veicināt uzņēmējdarbības sadarbības izaugsmi starp Fudži un Kuldīgu.