foto: Valsts policija
Aprit trīs mēneši kopš 22 gadus vecā Kristera Dzintara pazušanas. Viņa māsa publicē sirsnīgu vēstījumu
Bezvēsts pazudušais Kristers Dzintars.
112
2023. gada 7. marts, 16:31

Aprit trīs mēneši kopš 22 gadus vecā Kristera Dzintara pazušanas. Viņa māsa publicē sirsnīgu vēstījumu

Jauns.lv

Šodien, 7. martā, aprit trīs mēneši kopš bezvēsts pazuda LTV darbinieks, 22 gadus vecais Kristers Dzintars. Lai gan puiša meklēšanā iesaistījās plaši spēki, viņš joprojām nav atrasts.

Kristers Dzintars (22) pazuda 7. decembra rītā, izejot no savas darbavietas Zaķusalā. Valsts policija (VP) informēja, ka kriminālprocess par Kristera Dzintara bezvēsts prombūtni uzsākts jau pērn 7. decembrī. Sākuma stadijā veiktas gan procesuālās darbības, gan fiziskās meklēšanas pasākumi, proti, Daugavas krastu pārmeklēšana. VP atklāj, ka divas reizes piesaistītas VUGD amatpersonas, kas skenēja Daugavas gultni, taču bez rezultātiem.

Tam, kā sokas ar jaunā vīrieša meklēšanu, līdzi seko daudzi. Kristera māsa vairākkārt veltījusi sirsnīgus vārdus savam brālim ar sociālā tīkla "Facebook" starpniecību, nezaudējot cerību brāli atrast. 

"3 mēneši bez Tevis, mana dvēseles dvīnīša. Nespēju Tevi šodien nepieminēt. Katru saullēktu un saulrietu piedzīvojam, iesaldējot savas sirdis, lai tās nesadruptu gabaliņos un pietiktu iedvesmas rītdienai. Taču šie noapaļotie datumi, kas pieliek punktu vēl vienam pagājušam mēnesim un iesāk nākamo, raisa smeldzošas sajūtas pavisam citā līmenī," raksta Kitija Dzintare, sakot paldies vārdus visiem tiem, kas stiprina un nav nobijušies no šī pārdzīvojuma. 

Viņa arī publicējusi bēdīgākās atklāsmes, ko nācies piedzīvot kopš brāļa pazušanas: "Cilvēku empātija kļūst arvien vēsāka, bet aplamas informācijas izplatīšana un intrigu vērpšana plaukst kā pavasaris."

Ģimene nav zaudējusi cerības puisi atrast, noslēgumā Kitija piebilst: "Pingvīniņ, Tev jāatrodas!". 

Policija aicina ikvienu, kuram zināma Kristera atrašanās vieta, zvanīt uz tālruni 110. Kristers bija ģērbies tumši zaļā ziemas jakā, tumšās biksēs, botēs, cepurē. Nēsā brilles.

Valsts policija iepriekš pastāstījusi, ka ir pārbaudītas apkārtnē esošās videonovērošanas kameras un konstatēts, ka Kristers ir šķērsojis Salu tiltu.