Jaunie virsnieki dod svinīgo solījuma Rīgas Brāļu kapos

14. februārī Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas jaunie virsnieki, Sauszemes spēku militārās vadības profesionālā bakalaura studiju programmas absolventi, deva svinīgo solījumu ...

gallery icon
Sabiedrība
2023. gada 17. februāris, 16:27

FOTO: Jaunie virsnieki Rīgas Brāļu kapos dod svinīgo solījumu

Jauns.lv

14. februārī Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas jaunie virsnieki, Sauszemes spēku militārās vadības profesionālā bakalaura studiju programmas absolventi, deva svinīgo solījumu Rīgas Brāļu kapos, vēsta Sargs.lv.

Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija ir Latvijas Kara skolas tradīciju pārmantotāja, un virsnieka solījums ir viena no spēcīgākajam tradīcijām, kas kopta jau kopš akadēmijas pirmsākumiem.

Laika gaitā solījuma saturs ir mainījies, bet pati tradīcija ir palikusi. Jaunie leitnanti iepriekšējā vakarā pirms izlaiduma devās uz Rīgas Brāļu kapiem.

Izejot cauri Brāļu kapu vārtiem, leitnantu divas kolonnas virzījās pa Pārdomu ceļu uz Varoņu terasi pie Svētās uguns altāra, kur aizdedzina līdzi paņemtās lāpas. Pēc tam ar degošām lāpām dodas cauri kapulaukam pie Mātes Latvijas tēla, kur deva virsnieka solījumu.